KCDK-E: Rêber APO’nun özgürlüğü için 7 Nisan’da alanlarda olalım

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 7 Nisan’da dünya çapında gençlik öncülüğünde düzenlenecek eylemlere katılım çağrısında bulundu.

Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanlık Divanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağır tecrit koşullarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Öcalan’a yönelik saldırılarını nedenlerine değinen KCDK-E, 7 Nisan’da Avrupa ülkeleri, Avusturalya, Afrika, Japonya ve Kanada’da düzenlenecek eylemlere katılım çağrısında bulundu.

Açıklama şöyle:

‘’Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın uluslararası kapitalist devletler tarafından 9 Ekim 1998’de uygulanan komplo ile Ortadoğu üzerinde planladıkları oyunlarını hayata geçirme emelleri Türk devletinin Efrin’i işgaline onay vererek sürmektedir. İmralı’da büyük bir direniş sergileyen başkan APO üzerinden derinleştirilmiş bir tecrit ve izolasyon uygulanarak devam ettirilmektedir.

Rêber APO’nun Ortadoğu için geliştirdiği çözüm, tüm kimliklerin ve inançların eşit ve özgür yaşam projesi bölge gericiliği ve uluslararası egemen güçleri rahatsız etmiş ve tehlike olarak görülmüştür. Uluslararası güçler Rêber APO şahsında Kürt halkı ve Ortadoğu halklarının özgürlüğünü esir almak istemiştir.

Ortadoğu ve dünyaya haklarının ve inançların eşitlik-özgürlük sembolü haline gelen Rêber APO 20 yıldır Komplocu güçler tarafından İmralı Adası’nda tecrit ve izolasyona tabi tutulmuştur. Komplocu güçlerin amaçladıkları Kürt halkının önderi sayın Öcalan’ın düşüncelerini ve felsefesini hapsetmektir. Başta Rêber Apo olmak üzere ve halkımızın direnişi komplocuların planını boşa çıkarmıştır. Türk devleti bunu hazmedemediği için Rêber APO’ya karşı tecritti ve izolasyonu ağırlaştırılmıştır.

Türk Devleti’nin Efrin işgali ve katliamı karşısında uluslararası kurumların ve güçlerin sessizliği çok açık bir şekilde göstermiştir ki uluslararası komplo devam etmektedir. Başkan APO üzerindeki tecrit ve izolasyon ile Efrin işgali ve katliamı aynı kirli çıkar ilişkileri tarafından organize edilmiştir.

Kürt halkına soykırım dayatan Egemenler, sömürgeci Türk devleti bilmelidir ki, ne Efrin’i işgal ederek ne de Ortadoğu ve dünyanın umut ışığı olan Rêber APO içerde esir tutularak engelleyemeyecektirler. Başkan APO’nun paradigması dünyanın dört bir tarafında tartışılan ve kabul gören büyük bir umut olmayı başarmıştır.

KCDK-E olarak Rêber Apo üzerindeki tecritti kırmak ve önderliğimize özgürlük haykırmak için 7 Nisan’da tüm Avrupa Ülkelerinden, Japonya, Kanada, Avusturalya ve Afrika’da gençlik öncülüğünde yapılacak yürüyüşlere tüm Kürdistanlıları ve dostlarını aktif olarak katılmaya çağırıyoruz.’’