KCDK-E, Hamburg DKTM’ye baskıyı kınadı

KCDK-E Başkanlık Divanı, Almanya’nın Hamburg kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ne yönelik yapılan polis baskınını kınadı.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Başkanlık Divanı şunları belirtti: “Alman hükümeti AKP ve Diktatör Erdoğan’ın talebi üzerine Kürtleri ve kurumlarını kiriminalize etmeye devam ediyor.

İnsanlık düşmanı DAİŞ çetelerini geliştiren ortaçağ zihniyetli AKP ve Erdoğan diktatörünü Merkel hükümeti her alanda desteklemeye devam ediyor. Desteklemeyle yetinmiyor aynı diktatör Erdoğan gibi Kürt düşmanı politikaları Almanya’da hayata geçirmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Saldırarak, yasaklayarak Kürtleri sindirebileceğini sanmaktadır.

DAİŞ’e karşı insanlık mücadelesi veren ve tüm dünyada insanlığın büyük sempatisini kazanan insanlık savunucularının YPG, YPJ sembollerini yasaklayarak AKP’nin arzularını, isteklerini ve emellerini hayata geçirerek adeta Erdoğan talimatlarını hayata geçiriyor.

4 Kasım’da Almanya Dışişleri Bakanı ile Çavuşoğlu’nun Türkiye’de yaptığı görüşmede Türkiye’nin talebi üzerine farklı kimlik ve inançların özgür, eşit ve ortak yaşamın savunucusu Başkan Apo’nun resimleri Düsseldorf yürüyüşünde yasaklamıştır. Yarattığı değerlerle kadın özgürlük çizgisiyle dünyada örnek bir yaşamın ve paradigmanın sahibi olan Kürt Halk Önderi sayın Öcalan’ın fotoğraflarını yasaklayan Alman hükümeti açık açık AKP’nin talimatları ile Kürt karşıtı siyasetini daha da inanılmaz hale getirmiştir.

Erdoğan’ın Cizre, Sur ve diğer özyönetim şehirlerinde uyguladığı açlık ve susuzlukla diz çöktürme politikalarını Alman hükümeti üzerinden Almanya’daki etkinliklerimizde hayata geçirerek dünyada eşi benzeri olmayan uygulamalarla Erdoğan’ın politikalarını hayata geçiriyor.

Çavuşoğlu’nun Almanya ziyaretinden sonra yaptığı açıklamalarda da ifade ettiği gibi. Bizim talebimiz üzerine Almanya bölücülere karşı daha sert tedbirler alacak demesinin ardından Alman polisin Hamburg derneğimize baskın düzenlemesi bunu net olarak teyit ediyor. Deyim yerindeyse Merkel hükümeti Erdoğan’ın talimatları ile hareket eder bir duruma gelmiştir.

Kürt halkının özgürlük mücadelesi kriminalize edilerek ve yasak politikalar uygulanarak durdurulamayacağı gibi bu politikalar sadece AKP-MHP faşizmine ve Erdoğan diktatörüne hizmet etmektedir. Almanya Erdoğan’ın Kürt düşmanı politikaları ile DAİŞ ve Ortaçağ zihniyetli AKP’ye alan açmaktadır. Kürt halk önderi Başkan Apo’nun resimlerini yasaklamak ve toplamak halkımızın Başkan Apo’nun sevgisini ve bağlılığını hiçbir şekilde engelleyemeyecektir. Merkel hükümetinin bu politikaları Ortadoğu’da demokrasinin gelişmesinin öncüsü olan Kürt özgürlük mücadelesini kriminalize etmek demokrasisi ve özgürlüklerin önüne geçerek engellemek olmaktadır.

KCDK-E olarak Alman polisinin Hamburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ne yaptığı baskıyı kınıyoruz. Ne tür baskı uygulanırsa uygulansın kriminalize politikaları özgürlük yürüyüşümüzü ve kurumsal çalışmalarımızı engelleyemeyecektir. İrademizi ve örgütlülüğümüzü sembolize eden ve onurumuz olan sembollerimizi yasaklayan tüm politikalara karşı demokratik mücadelemizi ve tepkimizi göstermeye devam edeceğiz. Hiçbir çaba örgütlülüğümüzü ve bağlılığımızı zayıflatamayacaktır.”