KCDK-E’den Noel mesajı

Noel bayramına ilişkin açıklama yapan KCDK-E, “Noel Bayramı barış, eşitlik ve kardeşliğin gelişmesine vesile olsun” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eş Başkanlık divanı, Noel Bayramı’nı kutladı.

KCDK-E şunları belirtti: “Tüm Hıristiyanlık aleminin Noel bayramını kutluyor, halklar ve inançlar arasında huzura ve barışa vesile olmasını diliyoruz.

Bin yıllardır çeşitli inançlardan halklara ev sahipliği yapmış Kürdistan coğrafyası barış, özgürlük ve birlikte yaşamın en verimli toprakları olmuştur. Egemen güçler bu coğrafyada onlarca soykırım ve katliam gerçekleştirmelerine rağmen halklar ve inançlar birbirlerine saygı, sevgi içinde sarılmış ve barış içinde yaşamışlardır.

Ortadoğu ve dünya halklarının barış içinde yaşayacağı dinsel ve etnik bayramlarını huzur içinde kutlayacağı demokratik bir dünya için olan temennimizi bu Noel bayramı vesilesiyle yeniden tekrarlayalım. Başkan Apo’nun önerdiği ve şimdiden tüm dünya ve Ortadoğu’da farklı inanç ve halklar tarafından kabul gören Demokratik Ulus felsefesiyle inançlar arasında ortak yaşamın pekişeceği barış ve huzur dolu bir Noel Bayramı temenni ediyoruz.

KCDK-E olarak Hıristiyan aleminin Noel bayramını kutluyor, bayramın halklar ve inançlar arasında huzura ve barışa vesile olmasını diliyoruz.”