KCDK-E'den Şengal için acil eylem çağrısı

KCDK-E eşbaşkanları, işgal saldırılarına karşı tüm Kürtleri acil olarak Şengal için harekete geçmeye çağırdı.

KCDK-E eşbaşkanları tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İşgalci Irak ordusu Şengal’e saldırıyor. Şengal’i sahiplenelim" denilerek, şunlar kaydedildi:

"İşgalci Irak ordusu Ezidxan Asayiş noktası ve YBŞ güçlerine saldırı düzenliyor.

Türk devletinin isteği ile Irak ordusu ağır silahlar ve tanklarla Şengal’e yönelik işgal saldırısı başlatarak Kürt katliam politikalarına ortak olmuştur.  Şengal’e yönelik işgal girişimi soykırımcı Türk devletinin saldırıları ve KDP’nin ihanetçi ortaklığıyla ortak bir tutum içinde olduğu açıktır.

Kutsal yerler, ibadethaneler, hastaneler, okullar, yerleşim yerleri tümden büyük bir tehlike altındadır. Adeta Êzidîlere yaşatılmak istenen yeni bir ferman hedefiyle saldırılmaktadır.

Uluslararası güçlerin  sessizligi bu saldırı ve katliamlara izin vermek, ortak olmaktır. Uluslararası hukuk  kurallar ayaklar altına alınmaktadır.

Bu saldırı ile birlikte DAİŞ artıkları ve destekçileri de Şengal’e yönelmek için fırsat kollamaktadır.

Mesrur Barzani’nın 27 Ekim 2021’de Irak yönetimine yaptığı çağrıyla başlayan ve Şenga’e ordu sokması için yaptığı açık davet tehlikeyi bu boyutlara taşımıştır.

'HER YERDE SOKAĞA ÇIKILMALI'

DAİŞ’ten kaçan korkak Irak ordusu ve ihanetçi Barzani Ailesi Şengal halkının başına bela olmuştur. Şengal’in geleceğini tehlikeye sokan bu tutum nedeniyle Êzidî Kürt halkımız yeni soykırımlarla karşı karşıyadır. Ezidxan'da yeni bir katilamın önüne geçmek için tüm Kürdistanlılar her yerde sokağa çıkarak Şengal'i sahiplenmelidir.

KCDK-E olarak tüm insanlığı, halkımızı, duyarlı olan herkesi acilen sahiplenmeye, elimizden gelen tüm imkanlarla bu barbar soykırımcı planları boşa çıkarmaya çağırıyoruz. Gözünü, kulağını sadece Ukrayna’ya dikmiş, dünyayı ve insanlığı gözleri önünde gerçekleştirmek istenen Êzidî soykırımına karşı direnişi her yerde yükselterek Şengal'i sahiplenelim."