KCDK-E: 29 Haziran'da işgale karşı yürüyüşlere katılalım

KCDK-E, Türk devletinin Güney'e dönük işgalci saldırılarına sert tepki göstererek, 29 Haziran'daki yürüyüşlere akın etmeye çağırdı.

 
KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Türk devletinin Güney Kürdistan'a dönük işgalci saldırılarına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
"AKP-MHP faşist hükümeti Kürt düşmanı politikalarını pervasızca sürdürürken, uğruna bedeller ödenmiş kazanımlara karşıda saldırılarını yaygınlaştırarak genişletmektedir" diyen KCDK-E, "Bu emellerini Güney Kürdistan’a dönük işgal harekâtını aralıksız bir şekilde sürdürerek yapmaktadır. Birçok noktada kurduğu işgal karakolları ve askeri garnizonlar ile kalıcı hale getirmekte ve yaygınlaştırmaktadır" dedi.

'KDP'NİN ONAYI VE DESTEĞİYLE...'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
"Türk devleti Güney Kürdistan'ı ilhak etme ve kirli politikalarını hayata geçirme emellerini, KDP yönetiminin onayı ve desteğiyle gerçekleştirmektedir. KDP yönetimi birçok stratejik noktadan KDP peşmergelerini çekerek, mevzilerini işgalci Türk askerine bırakmakta ve Türk sömürgecilerin saldırılarında sivil halkın katledilmesine ortam yaratmaktadır. Katliamlara karşı sessiz kalan bu zihniyet T.C.´nin işgalini protesto eden sivil Güney halkına saldırarak ulusal değerlerde daha da uzaklaşmaktadır.  
Efrîn’i işgal eden, çökertme planıyla Kuzey Kürdistan’da katliam politikaları ile Kürt halkının mücadelesini tasfiye etmeyi hedefleyen Türk devleti, halkımızın tüm kazanımlarını yok etmek istemektedir. Bu zihniyetin sahibi sömürgeci Türk devletinin Güney Kürdistan’ı işgal ve katliam politikalarına karşı tutum almamak ve karşı durmamak, Kürt halkının kazanımlarına ve değerlerine sırt çevirmek; işgale ve katliama ortak olmaktır.

'SESSİZLİK SALDIRILARA ZEMİN SUNUYOR'

Güney Kürdistan’da Türk devletinin açık bir işgali söz konusuyken, Irak merkezi hükümeti, Güney Kürdistan hükümeti ve uluslararası kurumların sessizliği kabul edilemez bir tutumdur. Bu sessizlik  Türkiye’nin saldırılarına zemin sunmaktadır. 
Türk devleti katliam ve saldırı politikalarıyla tüm Kürdistan’da Kürt halk iradesini yok etmek ve statü sahibi olmasını engellemek istemektedir. Tüm bunlar Güney Kürdistan yönetiminin gözleri önünde gerçekleşmesine rağmen, KDP, Xakurkê işgalini görmediği gibi Türk devletinin işgaline  destek sunarak işini kolaylaştırmaktadır. Bu tutum sömürgeci Türk devletine cesaret vererek saldırılarını daha da derinleştirmesinin yolunu açmaktadır.

'HALKIMIZ İŞGALE KARŞI MÜCADELEYİ BÜYÜTMELİ'

Dünyanın gözü önünde gerçekleşen Güney'e dönük işgal girişimine karşı başta Güney Kürdistan halkı, tüm parçalar ve yurt dışındaki halkımız kararlı bir karşı duruşla mücadele ederek Türk devletinin Güney Kürdistan’ı işgal girişimini boşa çıkarmalıdır. Türk devletinin yüz yıllık oyununu boşa çıkarmak için 'Güney Kürdistan işgaline hayır' şiarıyla mücadeleyi büyütelim.
Bu vesileyle tüm ilerici insanlığı ve uluslararası kurumları Türk devletinin Güney Kürdistan işgaline karşı sesini yükseltmeye çağırıyoruz. 

'29 HAZİRAN'DAKİ YÜRÜYÜŞLERE AKIN EDELİM'

KCDK-E olarak T.C.’nin Güney Kürdistan işgal ve saldırılarına karşı 29 Haziran Cumartesi günü Avrupa, Kanada, Avustralya ve Japonya’da gerçekleşecek yürüyüşlere, kadın, çocuk, genç, yaşlı tüm Kürdistanlıları ulusal seferberlik ruhu gerçekleşecek yürüyüşlere aktif katılmaya çağırıyoruz. Yine sol-sosyalist, devrimci, demokrat, aydın ve dost herkesi 29 Haziran'da eylem merkezlerine akın etmeye çağırıyoruz."