KCDK-E: 26 Mayıs'ta Efrîn için alanlara!

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Efrîn işgaline karşı 26 Mayıs'ta alanlara çıkmaya çağırdı.

Yazılı açıklama yapan KCDK-E, "Hiçbir hukuk ve uluslararası kurala uymayarak AKP-MHP faşist bloku Kürdistan coğrafyasını saldırarak, bombalayarak Efrîn'i işgal etti. Barış içinde yaşayan ve çoğunluğu Kürt olan Efrîn'i, dünyanın gözü önünde işgal ve talan ederek demokratik yaşamın örnek bir modeline saldırısıyla tüm ilerici insanlığa, özgürlük ve eşitlik paradigmasına saldırmıştır. Kitlesel göçe yol açan bu işgal bölgenin demografik yapısını değiştirme ve Efrîn’i insanlık düşmanı cihadist grupların merkezi yapmak istemektedir. Kürtlerin topyekûn etnik temizliği planlarına dönüştürüldü" dedi.

Bölgedeki özgürlük ve demokrasi modelinin tek örneği olan Rojava'ya saldırı ve Efrîn'i işgalle, Kürtlere yönelik soykırım saldırılarının arttığına dikkat çekilen açıklamada, "Irak Kürt topraklarının bir bütün olarak işgalini hedefleyen bir noktaya gelinmiştir" denildi.

'İŞGALİ DURDURALIM, MÜCADELEYİ GELİŞTİRELİM'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Tam bir soykırım hedefleyen Türkiye'nin işgalini durduralım ve özgürlük mücadelesini bulunduğumuz her yerde geliştirelim.

"AKP-MHP faşizmi Kürt düşmanlığı kadar insanlığın umudu olan Rojava’daki kadın özgürlükçü ve eşitlikçi modelin tüm Ortadoğu’da gelişmesinin önüne geçmek istemektedir. Demokratik Ulus paradigmasının yaratıcısı Kürt Halk Önderi Rêber Apo’nun bu modelinde korktukları için İmralı’daki tecridi ve izolasyonu daha da derinleştirerek Kürt karşıtı kirli savaşı daha da pervasız hale getirdiler.

ULUSLARARASI GÜÇLERE TEPKİ

Başta Rusya’nın hava sahasını açması ve diğer ülkelerin ve uluslararası kurumların sessizliği Türk devlerin Efrîn saldırısı ve işgaline destek ve olanak verdi. Egemen güçler ABD ve AB sessiz kalarak katliamı onayladı. Bugün yine Güney Kürdistan'a yönelik Türk devletinin işgal saldırılarına karşı da benzer bir sessizlik sürüyor. Uluslararası sessizlik ve suç ortaklığı Kürdistan'ın her kesiminde katliamlara zemin sunmaktadır."

'EYLEMLERİ SAHİPLENELİM'

KCDK-E, açıklamasının sonunda şu çağrıyı yaptı:

"Dünyada Efrîn mücadelesini ve halkını sahiplenmek için 26 Mayıs'ta dostların öncülüğünde yapılacak Efrîn için Dünya Global Eylem Günü'nde başta halkımız olmak üzere tüm Efrîn Platformu bileşenlerini eylemleri sahiplenmeye ve ortaklaşmaya çağırıyoruz. Yine 21 Mayıs Salı akşamı saat 20.00’da yapacağımız 'Global Day of Action against the Turkish invasion in Kurdistan' hashtag çalışmasına destek sunmaya davet ediyoruz."