HPG komutanlarından Aslan Frankfurt’ta anıldı

Türk savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği hava saldırısında şehit düşen HPG komutanlarından Yusuf Aslan, Almanya’nın Frankfurt kentinde anıldı.

16 Mayıs 2019’da Türk savaş uçaklarının Xakurkê’ye yaptığı hava saldırısında yaşamını yitiren HPG Komutanlarından Aslan Kalkan (Yusuf Aslan) için bir anma düzenlendi.

Yüzlerce kişinin katıldığı anma Frankfurt Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapıldı.

Frankfurt DTKM ve Amara Kadın Meclisi’nin organize ettiği anma devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu başladı.

Frankfurt Şehit Aile Komitesi adına açılış konuşmasını yapan Delal Dersim “Bizler bugün bir şehidimizi daha anmak için bir araya geldik. Şehitlerimiz bizlerin özgürce yaşayacağı bir ülke bırakmak için, canlarını feda ediyorlar, bizlere düşen görev ise onların bu anılarına sonsuza denk sahip çıkmaktır” dedi.

Aslan’ın dayısı İsmet Kaya da yaptığı konuşmada şunları belirtti: “Yusuf Aslan bütün halkımızın şehididir. O biz Kürt halkına yeni bir yaşam, yaratmak için bu mücadele katıldı, Kürdistan'da katledilenlerin, yıkılan köylerin hesabını sormak için, yapılan zulme sessiz kalmamak için PKK hareketine katıldı. Bugün onun anısını burada bir kere daha yaşatacağımızı belirtiyoruz.”

KOMAW’dan Şengê Kahraman ise Aslan ile birlikte çalışma yürüttüklerini söyledi.

Kürdistanlı Ramazan Avinc ise 29 Mayıs'ta Zap'ta şehit düşen Mehmet Zakir Temel (Renas Botan) için yaptığı konuşmada, “Şehitlerimiz bizler için birer öncülük abidesidir, bizler onların bu onurlu mücadelesini sonsuza denk sürdüreceğiz” dedi.

KCDK-E temsilcisi ise yaptığı konuşma da Mayıs ayının PKK için önemli bir ay olduğunu söyledi.

“Yusuf yoldaşımızda Mayıs ayında Türk devletinin hava saldırısında şehitler kervanına katıldı” diyen temsilci, mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı.

Agit Erkendi’nin hazırladığı sinevizyon gösterimi ardından Pir Hüseyin Birlik’in dualar okuması ardından Aslan anısına yemek verildi.

Anma “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.