'Hiçbir diktatöre boyun eğmedik, AKP'ye de boyun eğmeyeceğiz'

Erzincan'da 16 PSAKD yöneticisinin tutuklanmasına Fransa'nın Morbihan bölgesinde yaşayan Aleviler tepki gösterdi.

Erzincan’da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) üyelerine ve yöneticilerine 16 Mart’ta yapılan operasyon sonucu 16 kişinin tutuklanmasına Fransa'nın Morbihan bölgesinde yaşayan Aleviler tepki gösterdi. Lanester'de Morbihan Alevi Kültür Derneğinde bir basın toplantısı düzenleyen Morbihan Alevi Kültür Derneği yöneticileri, AKP faşizmine asla teslim olmayacakları mesajını verdi. Morbihan bölgesinde yaşayan Alevilerin yanı sıra, Fransız dostların ve Morbihan bölgesindeki yerel medya temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, dernek yöneticileri AKP faşizmine biat etmeyeceklerini belirtti.

'ZULME KARŞI MAZLUM HALKIN YANINDA YER ALACAĞIZ'

Morbihan Alevi Kültür Derneği yöneticileri yaptıkları açıklamada, AKP faşizminin savaş çığırtkanlığı yaparak korku imparatorluğunu ayakta tutmaya çalıştığı bir süreçten geçtiklerini, ama onur ve haysiyet sahibi Alevilerin bu korku imparatorluğuna teslim olmayacakları vurgulandı. Organize suç örgütüne dönüşen AKP faşizmini lanetleyen dernek yöneticileri, zalime karşı her zaman mazlum halkların yanında olacaklarını kaydetti. Erzincan'da aralarında PSAKD Genel Başkan Yardımcısı Erol Yeter ile Erzincan Şube Yöneticisi Akın Demir'in de olduğu 16 PSAKD üye ve yöneticisinin tutuklanmasının hiçbir hukuki dayanağı olmadığını ifaden Morbihan Alevi Kültür Derneği yöneticileri, yıllardır hiçbir diktatöre boyun eğmeyen Alevilerin AKP faşizmine de boyun eğmeyeceklerini söyledi.

'EFRÎN'DE KATLEDİLEN CANLARI UNUTMAYACAĞIZ'

AKP faşizminin cihatçı çetelerle işbirliği yapıp ülkedeki kaos ortamını Efrîn'i işgal ederek, mazlumları katlederek ortaya koyduğuna dikkat çeken dernek yöneticileri son olarak şunları kaydetti: "Efrîn'de katledilen mazlumların yanında yer alacağız. Nasıl ki Kerbela'yı unutmadıysak Efrîn'de katledilen canları ve mazlum halkları da unutmayacağız. Katliamların sorumluları halka hesap verene kadar mücadelemize devam edeceğiz. KHK'lerle işlerine son verilen aydın ve akademisyenler dostumuzdur, mücadeleleri mücadelemizdir. Kadınları, öğrencileri, siyasetçileri ve egemen zihniyete karşı gelenleri hedef gösterenlere karşı diz çökmeyeceğiz, sonuna kadar demokrasiyi savunacağız."