Helsingborg'de Welat Çetin, Şengali ve Mahir anıldı

İsveç'in Helsingborg kentinde, Welat Çetin, Zeki Şengalî ve Atakan Mahir anıldı.

Türk devletiyle girdiği çatışmada Hakkari'nin Gever ilçesinde 28 Temmuz günü şehit düşen Welat Çetin (Karker Botan), geçtiğimiz yılın 11 Ağustos günü Dersim'in Pülümür kırsalında katledilen İbrahim Çoban (Atakan Mahir) ve işgalci Türk ordusunun 15 Ağustos 2018 günü Şengal'e düzenlediği hava saldırısında şehit olan Êzidî Toplumu Koordinasyon Üyesi Mam Zeki Şengali için Helsingborg'de bir anma etkinliği düzenlendi.

Welat Çetin'in akrabası olan Skåne Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Amara Stevri, Welat Çetin'in arkadaşı Brusk Serhat'la birlikte Türk ordusunun saldırılarına karşı son mermileri tükenene kadar kahramanca bir direniş gösterdiklerini söyledi.

Çetin'in Kürdistan'ın dört parçasındaki Kürt Halkının bir şehidi olduğunu söyleyen Stevri, şehitlere sahip çıkmanın yolunun onların mücadelelerine sahip çıkmaktan geçtiğine vurgu yaptı.

Skåne Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına bir konuşma yapan Ariyan Berwari, Êzidî halkının yiğit önderi Zeki Şengali'nin işbirlikçilerin ihaneti sonucu katledildiğini hatırtlattı. Şengali'nin ezilen halkları ve insanlık değerlerini temsil ettiği için Türk devleti tarafından hedef alındığını belirtti.

Atakan Mahir'in kendini halkına adıyan fedakar ve cesur bir devrimci olduğunu söyleyen Berwari, Mahir'le olan anılarını katılımcılarla paylaştıktan sonra Kürdistanlılara Çetin, Mahir ve Şengali'nin mücadale azmiyle davaya sahip çıkmaları çağrısı yaptı.

Etkinlik ”Şehit Namırın” sloganının atılmasıyla son buldu.