Helsingborg'de PYD'nin kuruluşu kutlandı

Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) 16'ncı kuruluş yıldönümü İsveç'in Helsingborg kentinde düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

Helsingborg Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin dernek lokalinde düzenlediği etkinlik devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

PYD adına bir konuşma yapan Çekjin Qamişlo, PYD'nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın felsefesini temel alarak kurulduğunu, Kürt halkının ve şehitlerin mücadele ve fedakarlıklarıyla 16 yıl içinde büyük ilerlemeler kaydettiğini söyledi.

PYD'nin kuruluşundan bu yana gerici ve sömürgeci güçlerin baskı ve saldırılarına uğradığını ve pek çok yöneticisi ve üyesinin tutuklandığı ve katledildiğini hatırlatan Qamişlo, ancak Kürt halkı ve Rojavalı devrimcilerin partilerine sahip çıktığını ve her seferinde gerici ve faşist saldırıları püskürtmeyi başardıklarını belirtti.

Qamişlo, Türk devleti başta olmak üzere bölgedeki gerici ve sömürgeci güçlerin Rojava halklarının kazanımlarını ortadan kaldırmak istediklerine dikkat çektikten sonra tüm Kürdistanlılar ve dostlarına PYD ve Rojava devrimi ile dayanışmalarını güçlendirmeleri çağrısı yaptı.

Rojava devrimi ve Kuzey Suriye'de halkların kazanımlarını anlatan sinevizyon gösteriminden sonra Koma Kobanê, şarkı ve marşlar söyledi.

Kürdistanlıların birlikte halaya durdukları kutlama Rojava devrimi ve PYD, YPG/YPJ'yi destekleyen sloganların atılmasıyla sona erdi.