Heilbronn’da açlık grevi başlatıldı

Heilbron’da bugün başlatılan ve dönüşümlü olarak 15 Şubat’a kadar sürdürülecek açlık greviyle, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne dikkat çekilecek ve Türkiye ve Kurdistan’da Adalet Nöbeti’nde olan eylemciler selamlanacak.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak, fiziki özgürlüğü sağlamak amacıyla Almanya’nın Heilbronn kentinde 15 Şubat’a kadar sürecek açlık grevi eylemi başlatıldı.

Heilbronn Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) lokalinde 1 Şubat’ta başlatılan açlık grevi eylemi üçer günlük dönüşümlü olarak sürdürülecek ve 15 Şubat’ta düzenlenecek kitlesel bir yürüyüş ile sonlandırılacak.

Bugün sabah saat 09.00’de 5 kişilik bir grup ile başlatılan eylem, onlarca Kurdistanli ziyaret ederek destek mesajlarını iletti.

Eylemciler amaçlarına yönelik yaptıkları açıklamada şunları ifade etti: “Uzun yıllardır Önderlik üzerinde ağır bir tecrit uygulanmaktadır. Son 3 yıldır Önderlik hakkında herhangi bir bilgi sahibi değiliz. Önderliğe karşı bir hukuksuzluk ve insanlık dışı bir uygulama söz konusudur. Başta İşkenceyi Önleme Komitesi CPT olmak üzere komploda yer alan tüm güçler bundan sorumludur. Önderlik Kürt halkının özgürlük umudu ve Ortadoğu’nun barış umududur. Hemen serbest bırakılmasını istiyoruz.

Aylardır Kurdistan ve Türkiye zindanlarında binlerce siyasi tutsak açlık grevinde. Aynı zamanda gözü yaşlı annelerimiz nöbet eyleminde. Bizim de bugün başlattığımız ve 15 Şubat’a kadar devam edecek eylemimiz, Önderliğin fiziki özgürlüğü sağlamak, direnişte olan annelerimizi selamlamak amaçlıdır.”

Eylemciler, “Bugün direnişi yükseltme günüdür, her yerde eylemlerimizi büyütmeliyiz” diyerek Avrupa’da yaşayan Kürt halkını da Uluslararası Komplo’yu kınamak ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü sağlamak amacıyla 17 Şubat’ta Köln’de yapılacak yürüyüşe katılmaya çağırdı.