HDP Ulm ve Çevresi Seçim Platformu kuruldu

HDK-Ulm’un çağrısıyla bir araya gelen AGİF, SKB, NAV-DEM, ADHF ve SYKP temsilciler, HDP Ulm ve Çevresi Seçim Platformu'nun kuruluşunu ilan etti. Karlsruhe kentinde ise seçim komisyonu bir araya geldi.

Almanya’nın Ulm kentinde HDK-Ulm’un çağrısıyla bir araya gelen AGİF, SKB, NAV-DEM, ADHF ve SYKP temsilciler, HDP Ulm ve Çevresi Seçim Platformu'nun kuruluşunu ilan etti. Platform, önüne yoğun bir örgütlenme ve faaliyet hedefi koydu.

Yapılan açıklamada, HDK-Ulm’un çağrısıyla bir araya gelen AGİF, SKB, NAV-DEM, ADHF, SYKP ve HDK-Ulm’dan temsilciler, HDP Ulm ve Çevresi Seçim Platformu kurulduğunu, ancak kuruluşun sonlandırılmayacağını belirterek, yeni katılımları açık olduğunu açıklandı. Toplantıya katılamayan Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF) toplantıya 'Demirtaş'ı destekliyoruz' mesajını iletti. HDP’yi destekleyeceklerini belirten DİDF, Halkevleri ve Alevi kurumlarının Ulm’daki oluşumlarına da kurulan platformda yer alma çağrısında bulunacak. Sürgünde bulunan HDP Amed Milletvekili Nursel Aydoğan da 12 Mayıs cuma günü gerçekleştirilecek olan toplantıya katılacak.

ULM MERKEZİ İLE SINIRLI KALINMAYACAK

Platform, daha önceki seçim ve referandum çalışmalarında olduğu gibi, bu seçimde de Ulm merkeziyle sınırlı kalmayacak, çok geniş bir çevrede faaliyet yürütecek. HDP Ulm ve Çevresi Seçim Platformu hakkında daha geniş bilgiye, bileşen kurumlar üzerinden ve "HDP Ulm ve Geniş Çevresi Seçim Platformu" adıyla açılan Facebook sayfasından ulaşabilirsiniz.

Örgütlenme çalışmalarına hemen hız veren platform, önüne yoğun bir faaliyet planı koydu.

Belirlen ilk planlamanın bir kısmı şöyle:

* 20 Mayıs’ta Yeni Kapı Tiyarosu’nun gösterimi düzenlenecek

* 25 Mayıs ve 2 Haziran Cumartesi günü şehir merkezinde enformasyon stantları kurulacak.

* 3 Haziran’da Amedsporlu Deniz Naki’nin katılımıyla açık hava şenliği düzenlenecek.

KARLSRUHE

Almanya'nın bir diğer şehri Karlsruhe'de Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde 24 Haziran seçimlerine ilişkin toplantı yapıldı. Toplantıya katılan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, seçimlerle ilgili önemli bilgiler paylaştı. Erdoğan’ın korkularının onu Dünya'dan kopardığını vurgulayan Sarıyıldız, Erdoğan'ın Türkiye'yi faşizan bir tarzda yönetmeye devam etmek istediğini dile getirdi.