HDP heyeti SPD genel başkanıyla görüştü

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın başkanlığındaki bir heyet Federal Alman Hükümet’in ortağı SPD’nin Genel Başkanı Andrea Nahles ile görüştü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Almanya’nın başkenti Berlin’de hem Angela Merkel’in başbakanlığındaki hükümet hem de siyasi partiler nezdinde bir dizi görüşme yapmak için diplomasi atağı başlattı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın başkanlığındaki heyet Salı günü sabah saatlerinde ilk olarak Merkel hükümetinin ortağı Sosyal Demokratlar Partisi (SPD) Genel Başkanı Andrea Nahles ile bir araya geldi.

Federal Meclis’teki Nahles’in bürosunda gerçekleşen görüşmede Türkiye ve Kürdistan’daki son gelişmeler ele alındı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın yanı sıra HDP heyetinde şu isimler yer aldı: HDP Batman Milletekili Feleknas Uca, HDP eski Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre Belediyesi eski eş başkanı Leyla İmret ve HDP Avrupa Temsilcisi Eyüp Doru.

Görüşme sonrası her hangi bir basın açıklaması yapılmazken, HDP heyetinin SPD lideri Nahles’e başta açlık grevi eylemleri ve son siyasal gelişmeler hakkında bilgi verdiği öğrenildi.

Görüşmede ayrıca Pazartesi günü YSK’nın İstanbul’daki seçimlerin tekrarlanmasına yönelik aldığı kararın da gündeme geldiği belirtiliyor.

SOL PARTİ VE YEŞİLLER İLE DE GÖRÜŞMELER YAPILACAK

HDP heyeti daha sonra Almanya’nın muhalefet partilerinden Sol Parti’nin Eş Başkanı Berndt Riexinger ile biraya gelecek.

Sol Parti Genel Merkez binasında gerçekleşecek görüşmenin ardından HDP heyeti, aralarında Yeşiller Partisi Genel Başkan Yardımcısı Jamila Schäfer’in de bulunduğu bir grup Yeşiller milletvekiliyle bir araya gelecek.

Akşam saat 18.00’de NAV-DEM’in Berlin’deki halk toplantısına katılacak HDP heyeti, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kalkması için açlık grevi eylemini sürdüren Mele Mustafa Tuzak, Şiyar Xelil, Cemal Kobanê ve Ömer Bağdur’u ziyaret etmesi bekleniyor.

HDP heyetinin Berlin’deki temasları yarın da sürecek. HDP’ye yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre heyet, yarın öğlen saatlerinde ise Almanya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Niels Annen ile  görüşmesi planlanıyor.