Hannover ve Kopenhag’da tecrit protestosu

Almanya’nın Hannover ile Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kırılması amacıyla eylemler düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kırılması amacıyla Leyla Güven tarafından başlatılan açlık grevi ve ölüm orucu direnişlerini sahiplenmek amacıyla Hannover’de bir eylem düzenlendi.

Hannover’de Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) öncülüğünde ve Şehit Ronahî Kadın Meclisi desteğiyle açlık grevindeki direnişçileri sahiplenmek amacıyla eylem yapıldı. Bugünkü eylem saat 16.30’da HBF önünde düzenlendi. Eylem bir dakikalık saygı duruş ile başladı.

Eylemde “Abdullah Öcalan Kürt halkın en önemli temsilcisidir, onun özgürlüğü bizim özgürlüğümüz” pankartı açıldı ve açlık grevlerine dair sık sık Almanca bildiri okundu. Kadınlar beyaz tülbentleri ile barış annelere sembolik olarak dayanışmada bulundu.

Eylemde DKTM Eşbaşkanı Bavê Ronî, Şehit Ronahi Kadın Meclisi eşsözcüsü Ayla Ekinci, Şehit Ronahi Kadın Meclisi üyesi Adlê Aslan birer konuşma yaptı.

Eylem konuşmalardan sonra atılan “Siyasi tutsaklara özgürlük”, “Biji berxwedana zindana” ve “Hoch die internationale solidarität” sloganlarıyla sona erdi.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da açlık grevi ve ölüm orucu direnişlerini sahiplenmek amacıyla bir eylem yapıldı.

Nytorv alanında bir araya gelen kitle, açlık grevi ve ölüm orucu direnişçilerinin taleplerini içeren  pankart ve dövizler taşıdılar.

Alanda bir basın açıklaması okuyan Danimarka Demokratik Kürt Toplum Meclisi eşbaşkanları Hozan Figen ve Firaz Ciwanser eylemliliklerinin Öcalan üzerindeki tecrit kırılana kadar süreceğini belirti.