Hannover’de Türk polisini aratmayan ev baskınları!

Almanya’nın Hannover kentinde 7 Kürdistanlının evine polis baskınlar gerçekleştirdi. Baskınların Kürt genci Halim Dener’in Alman polisi tarafından katledilişinin 25. yılı nedeniyle yapılması planlanan etkinlikler öncesine denk gelmesi dikkat çekti.

Kürt özgürlük mücadelesine yönelik kriminalize siyasetinin sürmesi gerektiğini belirtine Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın 2018 yılı raporunun açıklandığı saatlerde polis de Hannover kentinde sudan bahanelerle Kürdistanlıların evine baskınlar gerçekleştirdi.

Hannover’de Kürdistanlıların kültürel ve siyasi örgütlenmesi olan Hannover Halk Meclis üyesi 7 Kürdistanlının hedef alındığı baskın Türk polisinin baskınlarını aratmadı. Aralarında sanatçı Ciwan Çewlik, Hannover Halk Meclis Eş Başkanı Emin Seydo, Kürt siyasetçi Evdila Efe’nin de bulunduğu Kürdistanlılara yönelik baskında polis Hannover’de gerçekleşen kültürel etkinlikleri gerekçe yaptı.

‘BASKINLAR HALİM DENER’İ UNUTARAMAZ’

Eş zamanlı olarak gerçekleşen baskınlarda polis telefon ile birçok özel eşyaya el koydu. Baskınlara ilişkin ANF’e bilgi veren siyasetçi Evdila Efe “Evlerimizin basılması Halim Dener’in katledilmesinin 25. yılı nedeniyle planladığımız anma etkinlikleri öncesine denk gelmesi tesadüf değildir. Bu baskınlar Kürt genci Dener’i katleden polisleri unutturamaz” diye konuştu.

Baskınların ardından Dener için yapılacak anma etkinliklerinin daha güçlü geçmesini beklediklerini belirten Efe devamla şunları söyledi: “Alman polisi bilinçli bir şekilde Kürt halkının meşru ve legal olan örgütlülüğünü hedef alıyor. Örgütsüzlüğü dayatmak Kürtler içini köleci bir yaşamı dayatmaktır. Şayet Kürtler de diğer halklar gibi batının en gelişmiş ülkelerinden Almanya’da örgütlenemeyecekse bu Alman demokrasinin yüz karası olarak tarihe geçecektir.”

Bütün dünyanın desteklediği DAİŞ çetelerine karşı verilen mücadelede yaşamını yitirenleri anmanın, veya kültürel etkinlikler gerçekleştirmenin polis birimleri tarafından suç sayıldığını belirten Efe “Kürtler şehitlerini anamayacak mı, ya da ulusal bayramlarını kutlayamayacaklar mı? Neredeyse Türk devleti gibi Alman polisi de Kürtlerin düğünlerinden korkar hale geldi” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde de Almanya’nın Hessen kentinde de polis Kürdistanlıların evine baskınlar düzenlenmişti. Giessen, Rüsselsheim ve Mainz kentlerinde gerçekleşen baskınlarda Kürt siyasetçi Mazhar Turan gözaltına alınarak tutuklanmıştı.