Grevenbroich ve Liege’de şehit anması

Almanya’nın Grevenbroich kentinde Dersim’de 8 Haziran günü şehit düşen şehit YJA Star gerillaları, Belçika’nın Liege kentinde ise Elefterya Öcalan ve Beşeng Goran anıldı.

8 Haziran günü Dersim'de çıkan çatışmada şehit düşen Dicle, Berfin, Nuda, Havin ve Kinem Amed Almanya'nın Grevenbroich kentinde kitlesel olarak anıldı.

Grevenbroich Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde Kürdistan ve dünya devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan anmaya çok sayıda Kürt siyasetçi de katıldı.

Kinem Amed şahsında yapılan anmada babası Mikail Karakuş kızı Kinem'in öğrencilik yıllarında da aktif olduğunu, çalışma yürütürken uyku ve yorgunluk nedir bilmediğini dile getirerek “Kinem'in verdiği mücadeleyi devam ettireceğimin ve anısına bağlı kalacağımın sözünü veriyorum. Kinem ve dört yoldaşı sadece biz ailelerin değil, tüm halkımızın şehididir. Onları saygı ve minnetle anıyorum. Halkımızın başı sağolsun” dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) adına bir konuşma yapan HDP 26'ncı dönem Siirt Milletvekili Besime Konca ise Kinem Amed şahsında onunla birlikte şehit düşen diğer dört gerillanın ailesine başsağlığı diledi. Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak yeni dönemde özgürlük hamlesi öncülerine layık olacaklarını belirten Konca, şehitlerin sadece Kürdistan şehitleri değil, tüm Ortadoğu halklarının, demokrasi ve insanlık değerlerinin şehitleri olduğunu söyledi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın artık Ortadoğu ve ezilen tüm halkların Önderliği olduğunu dile getiren Konca, açlık grevi direnişlerine de değinerek “şehitler gerçekliği ve direniş karşısında kadınlar olarak her türlü eksikliği gidererek “Tecriti kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan'ı özgürleştirelim!” hamlesini başarıya ulaştıracağız” diye konuştu.

“Jin, Jiyan, Azadi!” sloganlarıyla biten anmadan sonra baba Karakuş taziyeleri kabul etti.

LIEGE

Belçika’nın Liege kentinde de şehitler anıldı.

Elefterya Öcalan ve Beşeng Goran için düzenlenen anma saygı duruşu ile başladı.

Elefterya Öcalan’ın annesinin şeker dağıtması ile devam eden anmada sinevizyon gösterimi yapıldı. Anma yapılan konuşmalar ardından yemek verilmesi ile sona erdi.