Graz’da iki günlük açlık grevi

Graz’da bugün başlatılan açlık grevi eylemi ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğüne dikkat çekildi ve “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında yapılan eylemler selamlandı.

Avusturya'nın Graz kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak, fiziki özgürlüğünü sağlamak amacıyla kadınlar öncülüğünde açlık grevi eylemi başlatıldı.

Graz Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde saat 09:00'da 9 kişilik bir grup ile başlatılan eylemi Kurdistanlılar ziyaret ederek desteklerini iletti.

Eylem akşamın geç saatlerine kadar coşkuyla devam etti.

Eylemciler ve katılımcılar yaptıkları değerlendirmelerde şunları ifade etti:

"25 yıldır Önderlik üzerinde ağır bir tecrit uygulanmaktadır. Son üç yıldır yapılan tüm başvurulara rağmen Önderlik hakkında herhangi bilgimiz yok. Önderliğe karşı ciddi bir hukuksuzluk uygulanıyor. Başta CPT olmak üzere komployu gerçekleştiren uluslararası güçler bu konuda esas sorumludur. Önderliğin üzerinde uygulanan tecrit her alana yayılarak tüm Ortadoğu halklarını etkiliyor. Önderliğin Önderliğin özgürlüğü, Kürt ve Ortadoğu halklarının özgürlüğü birbirine bağlıdır. Önderliğin özgürlüğü için 10 Ekim'de başlatılan ve dünyanın geneline yayılıp büyüyen hamlenin herkes tarafından sahiplenilmesi önemlidir.”

Eylemciler, herkesi Uluslararası Komplo'yu kınamak ve Abdullah Öcalan'in özgürlüğünü sağlamak amacıyla yapılacak 15 Şubat Graz mitingi ve 17 Şubat Viyana merkezi yürüyüşüne, yine 17 Şubat'ta Köln'de yapılacak kitlesel yürüyüşe güçlü katılmaya çağırdı.