Gençler Stuttgart’ta Birlik90/Yeşiller’in çalışmasını sabote etti

Gençler, Stuttgart’ta iktidar partisinin dikkatini çekmek amacıyla eylem yaparak, Türk devletinin uluslararası hukuku ihlal eden saldırılarına karşı net bir tavır almasını ve barışçıl çözüm için Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını istedi.

Kurdistan gençlik hareketleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ), Jinên Ciwanên Tekoşer (TekoJIN) ile enternasyonalist gençler, Türk devletinin Kürt halkına karşı savaşına verdiği destekten dolayı Almanya hükümetini kınamak ve kirli işbirliğine son vermesini talep etmek amacıyla Stuttgart‘ta iktidar partisi Birlik90/Yeşiller’in eğitim çalışmasını sabote etti.

Gençler, salona girerek okudukları metinle açık çağrıda bulundu.

'ALMANYA DEVLETİ SUÇLUDUR'

İşgalci Türk devletinin iki ayı aşkın bir süreden beri Kuzey ve Doğu Suriye’de DAİŞ’ten kurtarılan bölgelerde katliamlar gerçekleştirdiğine; okullar, elektrik santralleri, gıda fabrikaları, hastaneler ve diğer tesisler gibi halka hizmet veren alt yapıyı bombaladığına işaret edilen açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 25’inci yılına giren uluslararası komploya ve Kürt halkının komploya karşı mücadelesine değinildi. Açıklamada devamla, "Bu durumların sorumlusu büyük ölçüde Federal Almanya Cumhuriyeti'dir. Her şeyden önce Kurdistan'da demokratik bir çözüm için kampanya yürütmediği ve Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için baskı yapmadığı için suçludur.  Kürtler, Almanya'nın en büyük göçmen etnik gruplarından biri olmasına rağmen, teşekkür olarak sınır dışı ediliyor ve hapsediliyor. Bu durumlara karşı tavır almak için Türkiye ve Bakurê Kurdistan'daki tüm Kürt siyasi tutsaklar açlık grevinde. Taleplerin karşılanmaması durumunda tutsaklar direnişi bir sonraki aşamaya taşımak durumunda kalabilir. Bu nedenle Federal Almanya Cumhuriyeti'nin ve özellikle Ampel koalisyon partilerinin, Türkiye'nin uluslararası hukuku ihlal eden saldırılarına karşı net bir tavır almasını ve barışçıl çözüm için Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını talep ediyoruz“ vurgusu yapıldı.