Genç Sol İsveç'te YPG/YPJ için bağış kampanyası başlattı

İsveç Sol Parti'nin gençlik örgütü Genç Sol Merkez Yönetim Kurulu, Efrîn'deki direnişine destek vermek amacıyla YPG/YPJ için bağış kampanyası başlattı.

Genç Sol tarafından yapılan yazılı açıklamada Efrîn'i işgal eden Türk devletinin halkı topraklarından sürer ve soykırım yaparken dış dünyanın suskun kalması eleştirildi.

ABD'nin başlangıçta DAİŞ çetelerine karşı savaşan YPG/YPJ güçlerini ekonomik ve askeri olarak desteklemekle birlikte Türkiye'nin saldırılarının başlamasından sonra Kürtler sırtını döndüğü belirtilen açıklamada “O zamandan beri Türkiye'nin Efrîn'e saldırı ve işgalini, kışkırtma olmaksızın sivilleri bombaladığını ve halkı topraklarından sürdüğünü gördük” denildi.

İSVEÇ HÜKÜMETİ İŞGALE AÇIKÇA TUTUM ALMALI

Kürtlerin yüz yıllardır baskı, eziyet ve işgale uğradıkları hatırlatılan açıklamada “Efrin'de Kürtlere yönelik etnik temizlik ve soykırıma tanıklık ediyoruz. Kürtlerin Türk devletinin işgaline karşı özgürlük mücadelelerini destekliyoruz. Genç Sol, İsveçli politikacıların suskunluk ve pasifliklerini kınıyor. Biz İsveç Hükümeti'nin Efrîn işgaline karşı açıktan tutum almasını talep ediyoruz” denilerek İsveç Hükümeti'nin uzlaşmacı tutumu eleştirildi.

Genç Sol, büyük güçlerin uluslararası dayanışmaya ihanet ettiği durumlarda halklar arasındaki dayanışmanın daha önem kazandığını belirtiyor. Üye örgütlerinde YPG/YPJ için maddi yardım kampanyaları düzenlemeleri ve İsveç halkına da bağış kampanyasına katılmaları çağrısı yapıyor.

Genç Sol'un Türk devletinin terör örgütü ilan ettiği, Alman Hükümeti'nin bayraklarını yasakladığı YPG/YPJ'ye bağış için kampanya başlatması İsveç medyasının gözünden kaçmadı.

İç savaşın sürdüğü koşullarda savaşan taraflardan birine destek verilmesinin tartışmalı olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Genç Sol Genel Başkanı Henrik Malmrot, “Bazen çatışan taraflarından birini desteklemek tartışmalı olabilir. Eğer taraflardan biri demokrasi ve özgürlük için savaşıyorsa ortada tartışalı bir durum görmüyorum” dedi.

DİKTATÖR ERDOĞAN'A KARŞI MÜCADELENİZDE SİZİN YANINDAYIZ

Sol Parti'nin geçmişte İspanya'da Cumhuriyetçileri, Filistin'de savaşanları desteklediğini ve ambargonun delinmesi mücadelesi veren Ship to Gaza'ya maddi destekte bulunduğunu hatırlattı.

Genç Sol yaptığı yazılı açıklamada “Biz Kürt halkı için özgürlük istiyoruz ve bunu hemen talep ediyoruz. Genç Sol YPG/YPJ'li yoldaşlarına dayanışma mesajı gönderiyor. Diktatör Erdoğan'a karşı mücadelede sizin yanınızdayız. Türkiye Efrîn'den çıkmalı” diyerek dayanışmanın süreceği mesajını verdi.