Gebze’den ‘Yarın yine geleceğiz’ mesajı

Gebze Cezaevi önünde tutsak aileleri tarafından yapılmak istenen eylem, polis engeline rağmen devam etti. Aileler, “Yarın yine geleceğiz” mesajı verdi.

Açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek amacıyla Gebze M Tipi Kadın Kapalı Cezaevi önünde nöbet eylemi gerçekleştiren tutsak ailelerinin eylemi, bugün 43’üncü gününde devam etti.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve çok sayıda kişi de ailelere destek verdi. HDP Gebze ilçe binası önünde bir araya gelen aileler, cezaevi önüne geçmek için araçlara bindi. Cezaevine yakın bir yerde önleri kesilen aileler, araçlarından indirilmeden geri gönderildi. Bunun üzerine anneler, ilçe binasına gelerek basın açıklaması yaptı.

Açlık grevinde olan Özlem Söyler’in annesi Hatice Söyler, kızının tutuklu olduğu Gebze M Tipi Kapalı Cezaevi önünde 43 gündür oturma eylemi yaptıklarını belirtti. Her gün polisin engellemeleriyle karşılaştıklarını dile getiren Söyler, dün de polisler tarafından darp edildiklerini belirtti. Bugün de cezaevi önüne gitmek isterken polisler tarafından cezaevine yakın bir yerde önleri kesilerek araçtan inmelerine izin verilmeden geri gönderildiklerini dile getiren Söyler, “Bugün görüş günüydü. Görüşten çıktıktan sonra anneler cezaevi önünde buluşmak istedik; ama diğer annelerin arabalarından bile inmelerine izin vermediler. Bizleri de zorla arabalara bindirdiler. Yarın yine tekrar gideceğiz” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Ayşe Sürücü ise, “Anneler, çocuklarının ölmesini istemiyor. Dün AKP polisleri tarafından anneler ve bizler saldırıya uğradık. Bu saldırılar asla kabul edilebilir değildir” dedi.

Tecridin insanlık suçu olduğunu sözlerine ekleyen Sürücü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla 2 Mayıs’ta yaptığı görüşmenin olumlu; ancak yetersiz olduğunu belirterek, “Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla rutin görüşmeleri sağlanmalıdır. Tecrit kalkarsa, Türkiye toplumu olarak nefes alacağız” diye konuştu.