Gävle ve Örebro'da Kürt dernekleri kongrelerini yaptı

Gävle ve Örebro'daki Demokratik Kürt Toplum Merkezleri kongrelerini gerçekleştirdi

 

 Gävleborg Halk Meclisi'nin kongresinde konuşan İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Hamit Biten, Türk devletinin ağır saldırıları altında bulunan Efrîn haklıyla dayanışmanın önemine değindi. Biten, “Kobanê nasıl DAİŞ için sonun başlangıcı olduysa, Efrîn'de Erdoğan faşizmi için aynı şey olacaktır. Biz de bu gerçekleşene kadar Avrupa'da ayakta olacağız ve Çağın Direnişini destekleyeceğiz” dedi.

Mali ve çalışma raporunun ibra edilmesinden sonra 45 üyeden oluşan yeni meclis yönetimi seçidi. Eş başkanlıklara Muazzez Batte ve Mirza Behrem getirildi. 

ÖREBRO

“Efrîn işgaline karşı daha fazla örgütlenme” şiarıyla yapılan Örebro Demokratik Kürt Toplum Merkezi kongresine dört parçadan Kürdistanlıların yanı sıra yerel politikacılar ve belediye başkanı da katıldı.

KONGRA-GEL Eş Başkanı Remzi Kartal da yaptığı konuşmada, Efrîn'de YPG/YPJ'nin ağır darbe vurduğu Türk ordusu ve DAİŞ artığı çetelerin sivillere yönelip kadın ve çocukları katlettiğini söyledi.

Dış dünyanın Türk devletinin vahşetine karşı sessiz kalmasını eleştiren Kartal, Kürt halkı, dostları ve ilerici, demokrat kamuoyuna Efrîn'i sahiplenmeleri, meydanlarda olmaları ve saldırıların durdurulması için girişimde bulunmaları çağrısı yaptı.

Örebro Belediye Başkanı Kenneth Nilsson ve Merkez Partisi Milletvekili adayı Helena Wilhelmsson, Kürt halkı ile dayanışma içinde olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi. 

Kürtlerin Rojava'da kurdukları eşitlikçi, özgürlükçü ve ekolojik sistemin kendisini etkilediği için kongrede bulunduğunu söyleyen Nilsson, Türkiye'nin Efrîn'i işgal girişimi ve saldırıları kınadı. 

Kongre raporunun okunması ve tartışmalardan sonra yapılan seçimlerde Songül Aram ve Muzaffer Welat Örebro Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin eşbaşkanlığına getirildi.