Gävle, Göteborg, Malmö ve Kopenhag'da 4 Nisan kutlamaları

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü İsveç’in Gävle, Göteborg, Malmö ile Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Gävle Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen kutlama iki bölüm halinde gerçekleşti. İl bölümde çocuklar, hep beraber “Doğum günün kutlu olsun ey Serok Apo” diğerek doğum pastasını kestikten sonra birlikte Kürtçe şarkılar söyleyip halaya durdu.

Kutlamanın ikinci bölümünde, Gävle Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Mirza Behram, Öcalan’ın düşünce ve felsefesinin Rojava’daki demokratik, eşitlikçi ve ekolojik sisteme temel teşkil ettiğini ve ezilen halklara ilham olduğunu belirtikten sonra “İnsanlar yüz yüze gelmedikleri üç insanın; Hz. İsa, Hz. Muhammed ve Serok Apo’nun doğum gününü kendi yaşamlarını halkın yaşamına dönüştürdükleri için kutlar. Serok Apo Ortadoğu’da peygamberlere özgü bir çıkış yaptığı için doğum günü kutlanır” dedi.

Diğer Eş Başkan Muazzez Batte de, Öcalan’ın Kürt kadınları için taşıdığı önemi ele alan bir konuşma yaptı. Öcalan’ın Kürt kadınlarını sıfır noktasından irade olma noktasına getirdiğini söyleyen Batte, tüm Kürdistanlılar ve dostlarına Öcalan’ın özgürlüğü için sürdürülen mücadeleye daha sıkı sarılmaları çağrısı yaptı.

Göteborg’de gençler, Malmö ilinde de kadınlar tarafından organize edilen 4 Nisan kutlamalarında Kürt Halk Önderi Öcalan’ın yaşam ve mücadelesini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Doğum günü pastasının kesilmesi ve katılımcılara dağıtılmasından sonra konuşmalar yapan kadın ve gençlik temsilcileri, Rojava’nın felsefesinin somut bir ürünü olan Efrîn’in Türk devleti ve ÖSO çetelerinin işgali altında bulunduğuna dikkat çekti. Kürdistanlar ve dostlarına Efrîn’le dayanışmayı yükseltmeleri çağrısı yaptı.

Göteborg’deki anmada Ciwanen Azad adına konuşan eylem Batak, “Önderi özgür olmayan bir halk özgür olamaz. Özgürlüğümüz için Başkan Serok Apo’yu özgürleştireceğiz” dedi.

Kutlamalarda “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da 4 Nisan kutlandı.

Sêvê Kadın Meclisi tarafından düzenlenen kutlama, Belediye Meydanı’nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın idelojisini tanıtma ve tecride dikkat çekmek amacıyla stant açılarak, bildiri dağıtımı şeklinde başladı.

Ardından da DTM’de bir kutlama gerçekleştirildi. Güne ilişkin konuşmalar yapıldı, klamlar seslendirildi.