Fransız şahsiyetlerden dayanışma ziyareti

Çok sayıda Fransız kurum temsilcisi ile yüzlerce Kurdistanlı, 23 Aralık katliamının gerçekleştiği Ahmet Kaya Kültür Merkezi ile dayanışma ziyaretinde bulundu.

Aralarında Solidaires sendikası, Fransa Komünist Partisi, Barış Hareketi, Fransa Kürt Dostluk Derneği temsilcileri ve gazetecilerin olduğu bir heyet ile yüzlerce Kurdistanlı, 23 Aralık Cuma günü saldırıya uğrayan Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ni ziyaret etti.

Dayanışma amacıyla yapılan ziyarette ortak bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Saldırı sadece Kürt halkına yönelik değil aynı zamanda Fransa’ya da yapılmış bir saldırıdır. Bunu kesinlikle ırkçı bir saldırı olarak görmüyoruz; bu terörist bir saldırıdır. Fransız yetkililerin en erkenden buna açıklık getirmesi bizim de talebimizdir. Kürt halkının yanındayız” denildi.

Saldırının Türkiye ayağının aydınlatılması gerektiği vurgulanan açıklamada, “Saldırganın hapishaneden çıkmasının hemen ertesinde bir silah bulup Kürtleri seçerek, planlı bir şekilde saldırması akıl alır gibi değildir. Böyle bir saldırının arkasında kesinlikle Türkiye’nin olduğunu, Türk istihbaratının parmağı olduğunu düşünüyoruz. Bu saldırı aydınlatılmalıdır” vurgusu yapıldı.