Fransa'da gençler işgale karşı alanlara çıktı

Fransa'nın Toulouse kenti ve Paris'in Villiers Le Bel banliyösünde Kürt gençleri, işgal saldırılarını protesto etti.

Fransa’nın Toulouse şehrindeki Tevgera Ciwanên Şoreşger üyeleri, Toulouse havaalanı önünde bir araya geldi. Eylemde PKK bayrakları ve YBŞ bayraklarının yanı sıra Erdoğan’ın ve KDP’nin ortak yürüttüğü komplo sürecini kınayan pankartlar açıldı. "Kürdistan'ı savunalım" şiarıyla bir araya gelen gençlerin okuduğu bildiride şu mesajlar verildi:


"17 Nisan’dan bu yana Güney Kürdistan’da AKP-MHP rejimi ile KDP’nin iş birliği temelinde yürütülen PKK’yi imha operasyonu gerilla direnişi tarafından boşa çıkarılmakta.

Kimyasal kullanımı aslında bir yenilginin sonucudur. Operasyonda savaş suçunu işlemeyi göze alarak kimyasal silahlar kullanıyor faşist TC. Bu nedenle de bu savaş suçuna karşı alanlara çıkmamız gerekiyor ve halkı bilgilendirmemiz gerekiyor."

Bildirinin devamında Kazimi güçlerinin Şengal’e saldırısına dikkat çeken gençler, Êzidî halkının katliamla yüz yüze geldiğini belirterek tüm Kürtleri mücadeleye çağırdı.

VILLIERS LE BEL



Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde Tevgera Ciwanên Şoreşger öncülüğünde bir araya gelen halk, saldırıları protesto etti.

Villiers Le Bel Merkez İstasyonu önünde bir araya gelen halk, "Direnişleri ile destan yazan gerillalara karşı kullanılan kimyasal gazlar, aynı zamanda Önder APO’nun paradigmasına göre yaşam kuran Şengal halkına yönelik saldırılar ve Kürt halkına karşı gerçekleşen ihanete karşı öfkemiz büyüktür. Bu nedenle nerede olursak olalım, nasıl olursak olalım, alanları bırakmayacağız" açıklamasında bulundu.