Frankfurt’ta politik tutsaklarla dayanışma eylemi

Frankfurt’ta Uluslararası Politik Tutsaklar ile Dayanışma Günü vesilesiyle gerçekleştirilen eylemde devrimci ve antifaşistleri kriminalize etmeye çalışan devletlerin politikalarına karşı enternasyonal dayanışmanın yükseltilmesi gerektiği vurgulandı.

POLİTİK TUTSAKLARLA DAYANIŞMA

Almanya’nın Frankfurt şehrinde 18 Mart Uluslararası Politik Tutsaklar ile Dayanışma Günü vesilesiyle bir miting gerçekleştirildi.

Enternasyonalist Birlik (Internationalistisches Bündnis), Avrupa Demokratik Güç Birliği, Enternasyonalist Eylem Birliği Frankfurt (Internationalistisches Aktionsbündnis Frankfurt) ve BMG Frankfurt tarafından düzenlenen eylem, politik ve devrimci tutsakların durumuna dikkat çeken bir açılış konuşması ile başladı.

25 yılı aşkın bir süredir İmralı’da ağırlaştırılmış tecrit sistemi altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve siyasi tutsakların durumuna dikkat çekilen eylemde, devrimci ve antifaşistleri kriminalize etmeye çalışan devletlerin bu bilinçli politikasına karşı enternasyonal dayanışmanın her gün yükseltilmesi gerektiği belirtildi.

Eylem boyunca farklı antifaşist ve devrimci örgütler tarafından konuşmalar gerçekleşti.