Floransa ve Viyana’da işgal protestosu

Kürtler ve dostları, Floransa ile Viyana’da düzenledikleri yürüyüşle işgal saldırılarını protesto etti.

İtalya’nın Firenze (Floransa) kenti ile Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türk devletinin Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına ve KDP ihanetine karşı yürüyüş düzenlendi.

FIRENZE

İtalya’nın Firenze (Floransa) kentinde Türk devletinin Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına ve KDP ihanetine karşı yürüyüş düzenlendi.

İtalyan öğrenci grupları, Rete Jin’ın da aralarında olduğu 300 civarında kişinin katıldığı yürüyüşte, "Bijî Serok Apo", " Bê Serok jiyan nabe", "Libertà per Öcalan" sloganları atıldı.

Kürtler ve enternasyonalistlerin konuşma yaptığı yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan Kürt sorununun ve Ortadoğu barışının çözüm gücü olduğu belirtildi.

Gerillanın Medya Savunma Alanlarındaki tarihi direnişinin selamlandığı eylemde, KDP ihaneti protesto edildi, PKK dünya devriminin öncü partisi olduğu belirtildi.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da bir araya gelen Kürt ve enternasyonal gençler, kent merkezinde Türk devletinin işgal saldırılarına kınadı. Yürüyüş esnasında “EU finanziert, Türkei bombardiert” (Avrupa finanse ediyor, Türkiye bombalıyor) yazılı pankart açan gençler, Avrupa devletlerinin saldırılara karşı sessizliğine dikkat çekmek için Avrupa Birliği bürosuna boyalı sprey sıktı.