Federal Basın Konfrensı’nda tecrit için sivil itaatsizlik eylemi

Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan Federal Basın Konferansı’nda hükümet adına açıklama yapıldığı sırada bir grup Alman aktivist açlık grevindeki 7 bin tutsağın durumuna dikkat çekmek için sivil itaatsizlik eylemi yaptı.

Federal Meclis binası yakınlarındaki Federal Basın Konferansı’nda Başbakan Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert’in basın açıklaması yaptığı sırada bir grup Alman aktivist içeri girerek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için devam eden direnişe destek vermek amacıyla sivil itaatsizlik eylemini yaptı.

Üzerinde “7000 tutsak açlık grevinde” ve “Rojava ile dayanışma içinde olun” yazılı pankartları taşıyan aktivistler, hükümet adına yapılan açıklamayı bölerek kısa bir bildiri okudu. Alman medyasının açlık grevi eylemcilerinin durumu karşısındaki sessizliği protesto eden aktivistler “Sizler açlık grevindekilerin durumuna ilişkin haber yapmadığınız için, bizler bu eylemi gerçekleştirmek zorundayız” diye konuştular.

“Alman silahları Kürdistan’dan defolsun” sloganları atan Alman aktivistler, Erdoğan rejimiyle artan silah ticaretinin son bulmasını talep ettiler. Birkaç dakika süren sivil itaatsizlik eylemine katılanlar daha sonra güvenlik elemanları tarafından binadan çıkartıldı.