FCDK-KAWA’dan Frankfurt’taki Newroz’a katılım çağrısı

Hessen-Saarland’daki Demokratik Kürt Toplum Merkezlerinin çatı örgütü FCDK-KAWA, 23 Mart günü Almanya’nın Frankfurt şehrinde gerçekleştirilecek olan Newroz kutlamasına katılım çağrısında bulundu.

FRANKFURT'TA NEWROZ KUTLAMASI

“Ronahî ve Bêrîvan’ın şehadetlerinin 30. yılında Newroz’u Özgürlük Newroz’una çevirelim! Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm hamlesini başarıya ulaştıralım!” başlığıyla yazılı bir açıklama yayınlayan FCDK-KAWA, Newroz kutlamasına herkesin katılmasını istedi.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Bu yıl Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenleyeceğimiz Newroz’u,"Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm" hamlesini başarıya ulaştırılmak için topyekûn bir serhildana dönüştürmeliyiz ve tecride karşı öfkemizi haykırmalıyız.

Hamlenin yeni aşamasında 17 Şubat Köln ruhuyla yüz binlerin ayağa kalkacağı Newrozlar büyük bir önem teşkil etmektedir. Uluslararası komploya, tüm kirli yöntemlere karşı diz çökmeyeceğimizi, geri adım atmayacağımızı, aksine her zamankinden daha çok kararlı olduğumuzu, Mazlumların, Rehşanların ruhu ile Newroz’u serhildana çevirerek göstermeliyiz.

Tüm halkımızı ve dostlarımızı, Ronahî ve Bêrîvan’ın şehadetlerinin 30. yılında Newroz’u Özgürlük Newroz’una çevirmeye çağırıyoruz.”

2024 yılı merkezi Newroz kutlaması, Almanya’nın Frankfurt şehrindeki Rebstock Parkı'nda gerçekleştirilecek. Kutlama saat 10’da başlayacak.