Essen ve Berlin'de seçim çalışmaları

Essen ve başkent Berlin'de HDP'nin seçim çalışmaları yayılarak devam ediyor.

Essen'deki halk toplantısında Erdoğan'ın sonunun geldiği vurgulanırken, Berlin'de de seçmenlerle direkt temas kurularak insanlık projesine destek isteniyor.

ESSEN

Essen'deki halk toplantısında konuşan HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Kapı kapı dolaşıp herkesi sandığa taşıyalım. Diktatörün sonu geldi" dedi.

Almanya'nın Essen kentindeki DKTM'de, HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız katılımı ile bir halk toplantısı düzenlendi.

Seçim gündemiyle düzenlenen toplantıda konuşan Sarıyıldız, "Artık bir diktatörün sonunun geldiğini hepimiz birlikte göreceğiz ve bu bizim çalışmalarımızla olacak. Sadece Kürtler değil, Avrupa'nın birçok ülkesi Türkiye'deki diktatörün yıkılmasını istemektedir" dedi.

Sarıyıldız, "Kuzey Ren-Vestfalya, Almanya'da en çok seçmenin olduğu bir eyalettir. Bizler kapı kapı dolaşıp bir diktatörün sonu gelmesi için herkesi sandığa götürmeliyiz" diye belirtti.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’e bağlı Kreuzberg ve Spandau semtlerinde, seçimlere ilişkin stantlar kuruldu. Haftalık kurulan ve binlerce insanın ziyaret ettiği semt pazarlarında bildiriler dağıtıldı, sözlü propaganda ve ajitasyon çalışmaları yapıldı, insanlarla direkt temasa geçilerek daha evvel kime oy verseler de bu sefer HDP'ye ve onun insanlık projesine oylarını vermeleri çağrısı yapıldı.

Schöneberg-Spandau Seçim Komisyonu sözcülerinden Şehnaz İldan, yaptıkları çalışmalar ile ilgili şunları söyledi:

"Önümüzde 3 hafta var, Berlin oldukça geniş bir alan ve her yere ulaşma konusunda zorluklar yaşıyoruz. Bu nedenle büyük bir moral ve motivasyonla ulaştığımız herkese sadece oylarını verme konusunda söz almakla yetinmiyoruz, onlardan çalışmalarımıza omuz vermelerini de istiyoruz.

Çalışanlarımız özellikle evlere girme, ailelerle buluşma konusunda birtakım zorluklar yaşıyor. Avrupa da yaşamanın da etkisiyle tutuk davranan arkadaşlarımız var. Oysa geçen seçimlerden ve bu seçim döneminden edindiğimiz tecrübeler de göstermiştir ki kapısını çaldığımız insanlar bir şekilde ilgi göstermek durumunda kalıyor. Birkaç cümle ile de olsa onların kafasına, özellikle daha evvel faşist partilere yönlendirilmiş olanlar için söylüyorum, onları düşünmeye sevk etmek çok önemli. Aralarında HDP'ye söz verenlerin de çıktığını görüyoruz. HDP'nin baraj sorunu sadece HDP'lileri ilgilendirmiyor, 16 yıllık kan ve sömürü diktatörlüğüne son vermek herkesi çok yakından ilgilendiriyor."

İldan, bugün saat 15.00'da Spandau'da açacakları standa da herkesi katılmaya ve güç vermeye çağırdı.