Erivan’da Kürtler Öcalan için eylem yaptı

Ermenistan’ın başkenti Êrivan’da bir eylem düzenleyen Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile bir an önce görüşme imkanı sağlanmasını istedi.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da bulunan Cumhuriyet Meydanı’nda (Hanrapetutyan Hraparak) bir araya gelen Kürtler ve dostları bir yürüyüş gerçekleştirdi. Sk sık Öcalan lehine sloganlar atan eylemciler Birleşmiş Milletler (BM) temsilciliği önüne kadar yürüdü.

Burada gerçekleşen mitingde, Öcalan’ın durumuna dikkat çeken konuşmalar yapıldı. İmralı’daki yangının tesadüf olmadığını belirten Ermenistan Kürt Birliği Eşbaşkanı ve Kürt Milletvekili Kinyas Hasanov, “Önder Öcalan 21 yıldır İmralı zindanında ağır tecride mahkum edilmiş durumda. Sağlığından endişe duyuyoruz. İmralı Adası’nda çıkan yangın haberinden dolayı Önderliğimizin sağlığı konusunda kaygılarımız artmaktadır. Türk devletinin yetkilileri akıllarını başlarına alsınlar. Kimse Kürt halkı ve O’nun Önderliği üzerine oyunlar oynamaya kalkışmasın diyoruz” dedi. Hasanov, “Önderliğimizden bir haber alınana kadar alanlarda olmaya devam edeceğiz” diye ekledi.

Kurdistan Komite Eşbaşkanı Silo Dirboyan, “Türk devlet yetkililerine diyoruz ki, Ateşle oynamayın, İmralı Adası’ndaki yangın denizleri aşacak, her alana yayacaktır. Komploda yer alanlar en az Türk devleti kadar sorumludur diyoruz. Ermenistan’da yaşayan Ezidî Kürtler olarak Birleşmiş Milletler (BM) başta olmak üzere uluslararası insan hakları ve hukuk kurumlarına Türk devletinin hak ihlallerine karşı sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz” diye belirtti.

Kurdistan Komite Meclisi üyesi Jênika Qadir, “Önder Apo Kürt halkının bir önderi olduğu kadar Ortadoğu’da yaşayan halkların da önderidir. Dostumuz olan Ermeni halkının da Önder Apo için alanlarda olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Kurdistan Komite Meclis üyesi Sêroj Çarçoyan da “Önder Apo ile ailesi veya avukatlarının görüşmesini sağlayıncaya kadar alanlarda olacağız. Önder Apo’nun özgürlüğü için mücadelemizi her alana yaymalıyız” şeklinde konuştu.

Kurdistan Komite Meclisi Elegez Koordinasyon üyesi Yûrîk Davoyan ise şunları ifade etti: “Önder Apo, Kürt halkının yediden yetmişe herkesin önderidir. 40-50 milyon Kürde irade vermiş. Kürt halkı da benim irademdir dediği Önder Apo’nun durumu hakkında bir bilgi alıncaya kadar alanda olacaktır. Ermenistan’da yaşayan Êzidî Kürtler olarak da alanlarda olacağız. Önderimizin özgürlüğü için de mücadelemizi yükselteceğiz.”