Efrîn savaşçıları Stuttgart’ta anıldı

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH)’nin Stuttgart’ta düzenlediği etkinlikte Efrîn direnişinde hayatını kaybedenler anıldı.

Anma etkinliğinde, Efrîn’de 27 Ocak’ta yaşamını yitiren MLKP savaşçısı Ruhat Aşkara, 2 Mart’ta hayatını kaybeden MLKP savaşçıları Erdal Demirhan ve Sedat Akyüz, Devrimci Komünarlar Partisi (DKP) savaşçıları Görkem Tuğal ve Hüseyin Cem Özdemir, TKEP/L savaşçıları Sinan Ateş ve Kenan Aktaş, THKP-C/MLSPB savaşçısı Ramazan Güleken, Fransız savaşçı Olivier le Clainche, İzlandalı savaşçı Haukur Hilmarsson, YPG savaşçıları Başûr Soran ve Polat Efrîn, ABD’li savaşçı Jake Klipsch, YPJ savaşçıları Tekoşin Botan, Zilan Cudi ve Fula Hebeş, QSD savaşçıları Sêal Heyder, Felek Ehmed, Serbest Mıhemed şahsında tüm Efrîn savaşçıları anısına saygı duruşu yapıldı.

Sinevizyon gösteriminde Efrîn’de yaşamını yitiren savaşçıların konuşmaları, sık sık alkışlandı ve duygu yüklü anlar yaşandı.

Anmada HBDH adına yapılan bir konuşmada, Rojava devrimi ve Efrîn direnişinin yürünecek yolu gösterdiği belirtilerek, bu devrim ve direniş karşısında emperyalist güçlerin işgalci Türk devleti etrafında birleştiği vurgulandı.

TKP/ML adına yapılan konuşmada da “Efrîn direnişi ve şehitleri” sahiplenildi.

MLKP adına yapılan konuşmada, küçücük bir kentin, kenetlenmiş halk ve savaşçıların dünyanın sekizinci büyük ordusuna, NATO’nun ikinci büyük ordusuna karşı 58 gündür görkemli bir direniş sürdürdüğü kaydedildi.

Konuşmada, Vietnam direnişinin, Stalingrad direnişinin, Kobanê direnişinin pek çok özelliğini bağrında toplayan bu direnişin “Çağın direnişi” tanımlamasını hak ettiğini vurguladı.

Efrîn’in tamamını işgal etseler bile şimdiden işgalci Erdoğan faşizminin kaybettiğini belirten MLKP’li, “Dünyanın tüm emperyalistleri, faşistleri, gericileri bilsinler ki, Kürt halkı, devrimciler, komünistler bedel ödemeyi göze alırlar ama asla teslim olmazlar” dedi.

Konuşmada ayrıca sessiz kalmanın da işgalcilere destek olmak anlamı taşıdığını vurguladı.

Şehit Aileleri adına Kürtçe yapılan konuşmada da Efrîn hayatını kaybedenler anıldı. TKEP/L adına yapılan konuşmada, Efrîn savaşçıları Sinan Ateş ve Kenan Aktaş’ın yaşam öyküsünden kesitler sunuldu.

Yapılan konuşmaların ardından, anma etkinliği müzik dinletisi, “Devrim Şehitleri Ölümsüzdür”, “Şehit Namirin” sloganları ve alkışlarla sonlandı.