Duisburg grubu Özgürlük Nöbeti’ni devraldı

Onuncu yılında devam eden Özgürlük Nöbeti’ni Duisburg DKTM üyeleri devraldı. Grup, işgal saldırıları ve işbirlikçiliğe karşı ayakta olma çağrısında bulundu.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti 516.haftasına girdi.

Avrupa kurumlarının (AK, CPT, AP ve AİHM) buluştuğu ortak noktada onuncu yılında devam eden ve her haftasını Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü nöbet eylemini 516. haftasında, Almanya’nın Duisburg kenti Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) üyeleri devraldı.

Grupta Haydar Fergil, Özgür Varto, İsmail Minkara ve Şerif Ersoy yer alıyor.

Grup adına açıklamada bulunan Haydar Fergil, “Önderliğe sahip çıkmak, Kürdistan’a sahip çıkmaktır” şiarıyla 516. haftasında nöbet eylemini devraldıklarını belirtti. “Kritik bir süreçten geçiyoruz” diyerek Türk devletinin KDP ortaklığıyla Medya Savunma Alanları ve Irak devletinin Şengal’e yönelik işgal saldırılarına işaret eden Fergil, Kürt halkının bu kritik sürecin bilincinde olduğunu ve her yerde eylemsellik halinde olduğunu ifade etti.

Kürt halkının özgürlüğünü kazanıncaya kadar sokaklardan dönmeyeceğini ifade eden Haydar Fergil, “Uluslararası komplo devam ediyor” diyerek işgal saldırıları, gerillaya karşı kimyasal silah kullanımı ve KDP işbirlikçiliğinin bu komplonun devamı olduğunu söyledi.

“Kürt halkı evlatlarını, gerillayı yalnız bırakmayacaktır” diyen Haydar Fergil, “Avrupa üç maymunu oynasa da biz demokratik eylemimizle bu ikiyüzlü siyasete karşı tepkimizi haykıracağız” dedi.