Dünya kadınları Zürih'te buluştu, Efrîn'i selamladı

8 Mart kapsamında Zürih’te alanlara çıkan binlerce kadın, Efrîn'deki görkemli direnişi de selamladı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle İsviçreli ve göçmen feminist kadın örgütleri öncülüğünde, Zürih şehir merkezinde bir araya gelen binlerce kadın, cadde ve sokaklarda erkek egemenliğini protesto ediyor. Yürüyüşte, İsviçre Kürt Kadın Hareketi de kendi renkleri ve bayrakları ile yerini aldı.

KADINLAR EFRÎN İÇİN AYAKTA!

“Kadınlar direniyor”, “Faşizme, cinsiyetçiliğe hayır”, “Yaşasın feminist mücadelemiz”, “Kadınlar sisteme ve polise karşı”, “Nasıl istersek öyle yaşarız”, “Kadın sömürüsüne son”, “Kadınlar Efrîn için ayakta” ve “Jin Jiyan Azadi” gibi pankartların açıldığı yürüyüşte, Çağın Direnişi selamlandı.

Sık sık hep devlet, faşizm, ırkçılık, savaş ve cinsiyetçi politikalar aleyhine sloganların atıldığı yürüyüşün güzergahındaki kapitalist iş merkezleri ve bankaların üzerine yazılama yapıldı, Efrîn'e dikkat çekilen pankartlar yapıştırılıyor.

YPJ BAYRAKLARI İLE YÜRÜDÜLER

“Kadınların öfkesi dünyayı güzelleştirecek”, “Kadınlar ayağa kalkarsa dünya durur” mesajlarının verildiği eylemde, Efrîn ve Roajva’daki kadın direnişi selamlandı. YPJ bayrakları ve Efrîn direnişine dikkat çeken pankart ve dövizlerle yürüyen kadınlar, YPJ’li kadın savaşçılarının direnişini selamlıyor. Hep bir ağızdan attıkları Almanca sloganlarla Efrîn direnişini sahiplenen kadınlar, Türk devletinin Efrîn’e dönük saldırılarını ve buna karşı uluslararası güçlerin sessizliğini protesto etti.

'DÜNYA KADINLARI İÇİN SAVAŞIYORLAR'

Yürüyüş boyunca kadın kurumları adına yapılan konuşmalarda, cinsiyetçi, faşist, ırkçı politikalara sert dille tepki gösterilirken, kadınların artık erkek egemenlikçi zihniyeti kabul etmediğine dikkat çekildi. YPJ’nin Rojava ve Efrîn’de ortaya koyduğu direnişe işaret edilen konuşmalarda, “Kürt kadınları bugün Rojava ve Efrîn’de dünya kadınları için savaşıyor. Biz dünya kadınları olarak buradan YPJ’li kadınlara birlikte olduğumuzu söyleyerek, 'mücadeleniz mücadelemizdir' diyoruz" mesajı verildi.

Zürih’i adeta YPJ’nin renklerine bürüyen dünya kadınlarının görkemli yürüyüşü devam ediyor…