Direniş özgürleştirir

Strasboug’ta 149 gündür açlık grevinde bulunan Rojhilatlı Kardo Bokani, annelerin öncülük ettiği atılımın güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Eylemci Muhamed Ghaderi ise eylemlerinin Doğu Kürdistan’da da yankı bulduğunu söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrite karşı Strasbourg’da süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemini sürdüren eylemcilerden Kardo Bokani ve Muhamed Ghadari, direnişin geldiği aşamaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bokani, “Barış annelerinin öncülük ettiği her adım başarıya ulaşmıştır ve onların öncülük ettiği Kürdistan’daki bu serhildanı bizlerin güçlendirmesi gerekiyor“ ifadesini kullandı. Eylemde yer alan 2 Rojhilatlı olan Ghadari ve Bokani, direnişe tecridin kaldırılması amacıyla başladıklarını dile getirerek, İmralı’da yapılan avukat görüşmesine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Eylemcilerden Kardo Bokani, büyük moral ve kararlılık ile eyleme devam ettiklerini belirterek, 8 yılın ardından gerçekleşen avukat görüşünden büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Barış anneleri öncülüğünde kırılmaya başlanan sessizliğe değinen Bokani, bu hareketi tüm halkımızın büyütmesi gerektiğine değindi. eylemin her geçen gün büyüdüğüne değinen Bokani, devamla şunları dile getirdi: “Gün geçtikçe eylem büyüyor, uluslararası diplomasi açıdan büyük bir etki yarattı. Son olarak Britanya Parlamentosu’nda, hükümet nezdinde sesimiz yükseldi. Bu da Türkiye devleti üzerinde büyük bir baskı olduğunu gösteriyor. Ancak bu yeterli değildir. Bizlerin böyle kandırılmamamız, böyle şeylere kanmamamız gerekiyor. Serok Apo’ya yönelik tecridin tümüyle kaldırılmasını istiyoruz. Bu amaç için de elbette her türlü bedeli ödemeye hazırız. Fakat öncesinde ölüm oruçları oldukça kritik bir aşamada ve halkımızın ayağa kalkarak barış annelerinin öncülüğünü yaptığı serhildanı büyütmesi gerekmekte.

Barış annelerinin öncülük ettiği her adım başarıya ulaşmıştır ve onların öncülük ettiği Kürdistan’daki bu serhildanı bizlerin güçlendirmesi gerekiyor. Eğer bu atılımı güçlendirirsek bizler Önderliğimizi özgürleştirebilir, Kürdistan’ı ve kimliğimizi özgürleştirebiliriz.”

EYLEM ROJHILAT'TA KARŞILIK BULDU

İmralı’da yapılan görüşmeden büyük moral aldığını belirten Muhamed Ghadari de, görüşme yapılmadan önce sürekli yatakta olduğunu, görüşmeden sonra yataktan kalktığını belirterek, görüşmenin yarattığı motivasyona değindi.

Direniş ile Önderliğin ve Kürdistan’ın özgürleşebileceğini söyleyen Ghadari, eylemlerinin Kürdistan’ın heryerinde karşılık bulduğunu belirterek şunları kaydetti: “Eylemimiz Rojhilat’da da yankı buldu. İran cezaevlerindeki arkadaşlarımız da eylemler yaptı.

Yine Önderliğin resmini balonlara bağlayıp uçurdular. Bu tür eylemler oldu. Rojhilat gün geçtikçe gelişiyor. Ama özgür bir ülke için yapılması gereken orada birlik olmaktır. El ele verip mücadele etmektir.”

Kaynak: Yeni Özgür Politika