İsviçre’deki Kürt kurumlarından eylemlere çağrı

Cenevre’deki Kürtler ve dostları, işgal ve ihanet saldırılarına karşı yarın mitingde buluşacak. Kurumlar 1 Mayıs’a da çağrı yaptı.

 İsviçre’nin Cenevre kentindeki Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde Çarşamba gününden beri Kürdistanlıların başlattığı oturma eylemi bu akşam yapılacak basın açıklamasıyla tamamlanacak. Yarın Cenevre’nin Depuis Palais Wilson Meydanı’nda miting ve yürüyüş yapılacak. İsviçre'nin bütün kantonlarında miting hazırlıkları sürerken İsviçre Kürt Kadın (YJK-S) ve İsviçre’deki Kürt kurumlarının çatı yapısı CDK-S, Kürdistanlıları ve dostlarını Cumartesi günü Cenevre’de yapılacak yürüyüş ve mitinge davet etti.

YJK-S ve CDK-S adına yapılan ortak açıklamada, “Faşizme geçit vermemek ve savaşa dur demek için her kesimden insanı Cumartesi günü Cenevre’de yapılacak miting ve yürüyüşe davet ediyoruz” denildi.

İsviçre merkezi mitingi 30 Nisan Cumartesi günü saat 12.00  Depuis Palais Wilson Meydanı’nda yapılacak.

 

1 MAYIS’A ÇAĞRI

CDK-S ile İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S), herkesi 1 Mayıs’ta faşizmden hesap sormaya da çağırdı.

Açıklamada,  “Apocu Demokratik Modernite felsefesinin, Kapitalist Modernite çözümlemesi 21. Yüzyıl felsefesine büyük katkılar sağlayıp yeni bir çığır açmıştır. Bu felsefeyle tüm halklar, ezilenler, işçiler, kadınlar ve gençler, sonsuz devrim umutlarına  ve onurlu geleceklerine sahip çıkabilecekler. Emeğin, özgürlüğün, dayanışma ve mücadelenin bayramı olan 1 Mayıs’ta başta Kürt halkı olmak üzere, İsviçre’de yaşayan bütün dostlarımızı, emekçileri, işçileri, ezilen halkları, kadınları ve gençleri; Özgürlük Hareketimizi ve özgürlük gerillasını sahiplenerek işgale, soykırım saldırılarına karşı durmaya çağırıyoruz” denildi.