Cenevre Belediye Başkanı’ndan Türk Turizmini boykot çağrısı

Cenevre Belediye Başkanı Rémy Pagani, “Türkiye’ye tatile giderek, savaşın ortağı haline gelmeyin” diyerek, Avrupa ve İsviçre halklarına Türk turizmini boykot edin çağrısı yaptı.

Türk turizmini boykot kampanyasına bir destek de Cenevre Şehir Belediyesi Başkanı Rémy Pagani’den geldi. Gün geçtikçe diktatörlüğünü pekiştiren Erdoğan rejimini durdurmanın en etkili yollardan birisinin Türk turizmini boykot etmekten geçtiğini ifade eden Pagani, Avrupa ve İsviçre halkına Türk turizmini boykot edin çağrısında bulundu.

‘KÜRTLERE KARŞI SAVAŞA SESSİZ KALAMAYIZ’

Türkiye içte yetmemiş gibi sınırları aşarak Kürt halkına karşı bir savaş yürütürken buna karşı sessiz kalamayız” diyen Pagani, bugüne kadar Türkiye’ye ekonomik bir yaptırım yapılmamasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

Avrupa’nın Türkiye’ye ekonomik yaptırım yapmadığı gibi mülteciler için Erdoğan’a para göndermeye devam etmesinin kabul edilir hiçbir boyutunun olmadığını söyleyen Pagani, “Bu durumu, ben iğrenç ve ürkütücü olarak görüyorum” dedi.

‘TÜRK TURİZMİ BOYKOT EDİLMELİ’

Erdoğan rejiminin daha da güçlendirilmemesi için Türk turizminin boykot edilmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Pagani, Avrupalı siyasetçi ve belediye başkanlarının kendi vatandaşlarına Türkiye turizmini boykot etmek için açıklamalarda bulunarak vatandaşlarını uyarması gerektiğini söyledi.

Avrupa halklarının daha önce İsrail turizmini boykot etme durumunu hatırlatan Pagani, şöyle devam etti: “O gün İsrail’e karşı ortaya konan tutum olumluydu ve etki yarattı. Bugünde aynı şekil ve aynı bilinçle Türk turizmi boykot edilmeli. Avrupa halkı, devletlerin Türkiye’ye karşı ekonomik yaptırım uygulamasını beklememeli, kendileri şimdiden Türk devletini boykot etmeye başlamalı. Türkiye ekonomisine tatil veya başka yollarla destek verilmemeli.”

‘TÜRKİYE'YE GİTMEK SAVAŞA DESTEK ANLAMINA GELİR’

“İsviçrelilere ve Avrupalılara Türkiye’ye gitmemeleri çağrısında bulunuyorum” diyen Pagani, “Unutmayın her ne amaçla olursa olsun Türkiye giderek veya diğer yollarla ekonomik anlamda bu devlete destek olmak, bir anlamda Kürtlere karşı yürütülen savaşa ortak olmak anlamına gelir. Erdoğan ekonomisine destek olmak hem Erdoğan rejimini güçlendirir hem de Erdoğan’ın uluslararası alanda tanınan Rojava Kürtlerine karşı saldırısına destek anlamına gelir” diye ekledi.