CDK-F’den 'üç ölümsüz' anısına yürüyüş çağrısı

CDK-F, Paris’te katledilen üç aktivisti anmak, Kürtlere yönelik katliamları ve siyasi suçların cezasız kalmasını kınamak amacıyla yarın Paris’te düzenlenecek yürüyüş için katılım çağrısı yaptı.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), geçtiğimiz Cuma günü Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne yönelik saldırıda şehit düşen Kürt Kadın Hareketi’nin öncülerinden Emine Kara (Evîn Goyî), sürgündeki müzisyen Mîr Perwer (M. Şirin Aydın) ile Kültür Merkezi’nin müdavimi Abdurrahman Kızıl’ı anmak amacıyla yarın (26 Aralık Pazartesi) yapılacak yürüyüşe çağırdı.

Yapılan yazılı açıklamada, “Türk devleti tarafından düzenlenen bu siyasi ve terör suçları, Paris'in aynı 10. bölgesinde Kürt aktivistlere yönelik bir Türk istihbarat ajanı tarafından işlenen üçlü suikastın 10. yıl dönümünün arifesine denk geliyor; siyasi suçlar hâlâ cezasız kaldı. Katledilenleri anmak, bu terör eylemlerini kınamak ve siyasi suçların cezasız kalmasını kınamak için bir yürüyüş çağrısı yapıyoruz” denildi.

Öğlen saat 12.00’de Paris’in 16 rue d'Enghien adresinde bulunan Ahmet Kaya Kültür Merkezi önünden başlayacak yürüyüş, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in 10 yıl önce katledildiği 147 rue La Fayette'e kadar sürecek.