Büyük Köln Yürüyüşü için çağrılar sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 17 Şubat günü Köln’de gerçekleştirilecek final yürüyüşü için çağrılar sürüyor.

Farklı kentlerde yaşayan Kürt gençleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 17 Şubat günü Almanya’nın Köln kentinde gerçekleştirilecek Büyük Köln Yürüyüşü için video aracılığıyla çağrıda bulundu.

BENSHEIM

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwanên Tekoşer (TekoJIN) üyeleri, Almanya’nın Hessen eyaletine bağlı Bensheim kentinde bir araya gelerek, Büyük Köln Yürüyüşü’ne katılım çağrılarını içeren bildiriler dağıttı.

Gençler, mülteci kamplarını gezerek işgalci Türk devletinin Kürt halkına yönelik soykırım politikalarını ve Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridi anlattı. Daha sonra Kürt gençleri başta olmak üzere Kürt halkını ve dostlarını “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi temelinde 17 Şubat Büyük Köln Yürüyüşü’ne ve 9 Şubat’ta Mannheim’de başlayacak olan “Rêwîtiya Azadî” (Özgürlük Yolculuğu) yürüyüşüne katılım çağrısında bulundu.

Gençler, çektikleri videolarla da Avrupa’da yaşayan tüm Kürt halkını ve gençlerini yürüyüşlere davet etti.

MARSİLYA

Ciwanên Kurdîstanî ên Fransa (CKF) Marsilya Koordinasyonu Üyesi Soryaz Serhed de Büyük Köln Yürüyüşü için çağrıda bulundu.

CKF üyeleri olarak yürüyüş için hazır olduklarını dile getiren Soryaz Serhed, Avrupa’da yaşayan Kürt halkını ve gençleri 17 Şubat’ta gerçekleşecek olan “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” Köln yürüyüşüne davet etti.

ANTWERPEN (ANVERS)

Belçika'nın Anwers kentinde yaşayan halktan da çağrı geldi. Grup, “Bizler Önder Apo’nun özgürlüğü için 17 Şubat'ta Köln'deyiz. Siz de gelin!” dedi.