Britanyalı sendikanın toplantısında Öcalan konulu oturum

Britanya’daki 800 bin üyeli Genel İş Sendikası yıllık konferansında “Öcalan’a özgürlük kampanyası” için özel bir oturum düzenledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için aktif bir şekilde çalışan Britanyalı sendikaların etkinlikleri sürüyor.

Britanya’nın Brighton kentinde 800 bin üyeli Genel İş Sendikası yıllık konferansını düzenledi. Konferansın bir oturumunu ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen bir kampanyaya ayrıldı.

Konferansa Londra Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinden Unmesh Desai başkanlık yaparken, sendikaların “Öcalan’a özgürlük kampanyası” yönetim kurulu eşbaşkanı Simon Dubbins ile Londra Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Jannette Arnold konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmalarda açlık grevi ve ölüm orucu direnişi ile Kürtlerin büyük bir yankı uyandırdığı ve Kürtlerin Öcalan’a olan derin bağlılığının bir kez daha teyit edildiği dile geldi.

Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı serbest bırakıp, Kürt sorununun barışçıl yöntemlerle çözüme kavuşması için müzakere masasına oturması gerektiği de belirtildi.