GÖRÜNTÜLÜ

Bremen’de Newroz şöleni

Bremen’de “Ji Rêber Apo re Azadî, ji Pirsgirêka Kurd re Çareserî” şiarıyla kutlanan Newroz’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük vurgusu yapıldı.

BREMEN NEWROZ'U

Almanya’nın Bremen kentinde Demokratik Birlik Partisi (PYD) Bremen öncülüğünde Newroz şöleni gerçekleştirildi. “Ji Rêber Apo re Azadî, ji Pirsgirêka Kurd re Çareserî” şiarıyla Bremen Starje salonunda yapılan şölene yüzlerce kişi katıldı.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri için saygı duruşu ile başlayan kutlamada sanatçılar Silav Qamişlo, Ali Gawan ve Seyda Perinçek sahne alırken; tertip komitesi adına PYD-Bremen’den Dara Ehmed, Kongra Star Avrupa Yürütmesi adına Dayika Selîm, Almanya Kürt Kadınlar Birliği (YJK-E) adına Seda Tanrıkulu ve Die Linke Bremerhaven Parlamenteri Muhlis Kocaağa konuştu.

EHMED: NEWROZ’U RÊBER APO’YA ADIYORUZ 

Konuşmasına Newroz’u Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a adadıklarını belirterek başlayan PYD-Bremen üyesi Dara Ehmed, “Bu Newroz, halkların kardeşliğinin Newroz’u olsun” dedi. Ehmed, “Tüm dünyada kapitalist güçler, ulus-devletçi güçler özgürlük iradesine karşı çalışıyorlar. İstiyorlar ki Kürt halkı içinde oluşan Rojavayê Kurdistan’da bir ışık huzmesi haline gelen bu özgürlük iradesi yok olsun. Rojava’da oluşan sistem bugün Ortadoğu için bir model haline gelmiştir. Nasıl ki 612’de Medya İmparatorluğuna karşı dönemin güçleri birlik olduysa bugün de Özerk Yönetim’in Önderi Rêber Apo’ya karşı bölgesel ve kapitalist güçler birlik olmuş durumda. Ancak Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşayan tüm halklar, Arap’ıyla, Kürt’üyle, Asuri-Süryanisiyle özgür iradelerini gösterip bu sistemi demokratik yaşamın temeli yapacaklar. Dönüşüm iradesi olacak. Nasıl ki o dönemin Dehaq’ı yenildi bugün de çağdaş Dehaqlar yenilecek” diye konuştu.  

DAYIKA SELÎM: ŞEHİTLERİMİZİN YOLUNDA OLMALIYIZ 

Dayika Selîm ise, “Özgürlük sembolü Newroz’u Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a kutlu olsun. Buradan İmralı adasına sonsuz selamlarımızı yolluyoruz. Newroz direniştir, Newroz isyandır. Newroz halkların zaferidir. Eğer bugüne kadar direnmeseydik bugünkü aşamaya ulaşamazdık. Newroz’u her yıl özgürlük dağlarında kutluyoruz. Newroz’un başarısı ve devamı için şehitlerimizin yolunda olmalıyız. Şehitlerimiz halkımız için direndi. Her zaman söylediğimiz gibi Bijî Kurd û Kurdistan, bimre koledar” dedi. 

YJK-E: REBER APO’NUN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZDÜR 

YJK-E’nin okunan Newroz mesajında, “Biz kadınların, gençlerin ve zulme karşı direnen halkımızın Newroz Bayramını kutluyoruz. Nasıl ki Newroz direnişinin sembolü Demirci Kawa dönemin despotu Dehaq’ı yendiyse Rêber Apo da bir halkın üzerinden ölüm perdesini kaldırarak yeniden doğuşun sembolü oldu, kadının ve Kürt varlığının sembolü oldu. Onun düşünceleri dünyaya yayıldı. En anlamlı mücadeleyi bize verdi. Jin Jiyan Azadî şiarı ile kadın mücadelesini dünyanın merkezine dönüştürdü. Bugün kadınlar daha çok Önderliğin etrafında birleşiyor ve ‘Rêber Apo’nun özgürlüğü özgürlüğümüzdür’ diyerek, Özgürlük Hamlesine destek veriyorlar. 8 Mart’ta Almanya’da ve tüm Avrupa’da bağlılığımızı ve irademizi gösterdiğimiz gibi direniş renkleriyle Newroz alanlarında olacağız. Kurdistan statü sahibi oluncaya, Önderliğimiz fiziki özgürlüğüne kavuşuncaya dek mücadelemizi sürdüreceğiz. Direniş ve isyan bayramı vesilesiyle halkımızın bayramını kutluyoruz. Diyoruz ki Rêber Apo’nun özgürlüğü özgürlüğümüzdür” ifadeleri yer aldı.

KOCAAĞA: ÖZGÜRLÜK DAĞLARININ NEWROZU KUTLU OLSUN 

Die Linke Parlamenteri Muhlis Kocaağa da, Sol Parti adına katılımcıları selamlayarak, “Newroz, halkımızın tarihinde direniş yeridir. İsyandır. Bu vesileyle halkımızın Newroz’unu, tüm Ortadoğu halklarının Newroz’unu, özgürlük dağlarının Newroz’unu kutluyoruz” dedi.

Bremen Newroz şöleni, Sanatçı Seyda Perinçek’in stranlarıyla son buldu.