Bozlak'tan Kürdistanlılara HDP için seferber olmaları çağrısı

HDP İsveç Temsilciği'nden Hasan Bozlak, 24 Haziran günü yapılacak 'baskın seçim'in savaş ile barış, diktatörlükle demokrasi arasında bir seçim olacağını belirterek Kürdistanlılar ve dostlarına HDP için seferber olmaları çağrısı yaptı.

İsveç'teki seçim çalışmaları hakkında ANF'ye bilgilendirmede bulunan Bozlak, Stockholm il merkezinde 4 kişiden oluşan bir Seçim Koordinasyonu ve HDP Temsilciliği, İsveç'in 18 yerleşim biriminde de seçim komisyonları oluşturduklarını söyledi.

Hafta sonu değişik inanç ve etnik kökenden onlarca dernek ve partinin Stockholm'de bir araya gelerek 'HDP'le Dayanışma Platformu'nu oluşturduklarını belirten Bozlak, “Çalışmaları 30 Nisan itibariyle başlattık. İlk aşamada seçmenlerin kayıtlarını yaptırıyoruz. 12 Mayıs son gün olduğu için o tarihe kadar tüm seçmenlerin kayıtlarını yaptırmaları gerekir” dedi.

24 HAZİRAN'DA HALK AKP-MHP FAŞİZMİNE DERSİNİ VERECEK

AKP-MHP faşizminin sürdürdüğü savaş ve kutuplaştırma politikasının ülkeyi kaosa sürüklendiğini söyleyen Bozlak, “Erdoğan ve küçük ortağı MHP, alelacele seçimlere giderek içine girdiği çıkmazdan kurtulmak ve nefes almak istiyor. Halk yapılmak istenenin farkında. 24 Haziran'da halk AKP ve MHP faşizmine dersini verecek” şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın Ergenekon, derin devlet ve MHP ile ittifak yaparak Kürt halkına yönelik soykırım başlattığına, Efrîn'i işgal ettiğine ve halkın seçilmiş temsilcilerini cezaevine doldurduğuna dikkat çeken Bozlak, AKP hükümeti ve Erdoğan'ın rakibinin elini kolunu bağlayarak, tüm devlet kaynaklarını kullanarak OHAL koşullarında seçime giderek diktatörlüğünü pekiştirmeyi amaçladığını söyledi.

TEK ALTERNATİF HDP VE DEMİRTAŞ

AKP-MHP ittifakına karşı oluşturulan ve CHP başını çektiği gerici ittifakın halkın sorunlarını çözme, barışı sağlama, demokrasiyi yerleştirme gibi bir gündemi olmadığının altını çizen Bozlak, “Halkların kardeşliğini savunan, barış ve demokrasiyi getirecek tek parti HDP ve onun Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'tır. Bundan dolayıdır ki emek, barış ve halkların kardeşliğinden yana olan herkesin HDP'yi desteklemesi gerekir” dedi.

En geniş kitlelerin sandığa götürülmesi için seferberlik başlattıklarını söyleyen Bozlak, “Tıpkı 7 Haziran seçimlerindeki heyecanla tüm halkımız ve dostlarımız ev, kahve ve işyerlerini gezerek gerçekleri seçmenlere açıklamalı ve en geniş seçmen kitlesinin sandığa gitmesini sağlamalı” şeklinde konuştu.

Bozlak, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerin savaş ile barış, diktatörlük ile demokrasi, yoksullukla refah, Efrîn işgalinin sürdürülmesi veya son bulması arasında bir seçim olacağını söyledi.

ŞEÇMEN KAYITLARI 12 MAYIS’TA SONA ERECEK

Baskın seçimle muhalefete toparlanma fırsatı vermemeyi amaçlayan AKP-MHP faşizmi, HDP’nin güçlü olduğu İsveç’te seçimleri daha önce olduğu gibi iki günle sınırlayarak Kürtler ve rejim karşıtlarının oy kullanmalarını engelleme çabasında.

AKP-MHP faşizminin oyununu bozmak ve en geniş kesimleri sandığa götürmek için Kürdistanlılar ve dostlarına önemli görevler düşüyor. Şeçmenler yapılacak seçim hakkında aydınlatılmalı ve oy kullanmalarının güvence altına alınması için pratik örgütlenmelere gidilmeli.

Her seçmen, ilk önce https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtdisi.jsp linkini tıklayarak seçmen kütüğünde kayıtlı olup olmadığını öğrenmeli. Kaydının çıkmaması durumunda TC kimliğini yanına alarak 12 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00’ya kadar Stockholm Büyükelçiliği’ne randevu almaya gerek görmeden gidip kaydını yaptırmalı.

İsveç’te yaşadığı halde herhangi bir nedenle Türkiye’de bulunanlar, adres beyanını 12 Mayıs'a kadar bulunduğu nüfus müdürlüğüne yapabilecek.

Oy verme işlemi, 16 ve 17 Haziran günleri Stockholm’deki Kista Mässan’da saat 09.00 ila 21.00 arasında gerçekleşecek.