#boycottturkeytourism büyük ilgi gördü!

Geliri savaş ve işgallerde kullanılan Türk turizminin boykot edilmesi için sosyal medyada #boycottturkeytourism haştagı ile bir kampanya başlattı.

Kısa sürede büyük ilgi gören kampanya destek veren sosyal medya kullanıcıları “Türkiye’de yapacağınız tatilin geliriyle Kürt çocukları ölecek” görüşünü dile getirdiler.

Türk devleti yeni işgal ve katliamlar gerçekleştirmek için 2018 yılında turizm gelirlerinden beklentisi büyük. Erdoğan iktidarı her türlü savaş ve cunta rejimine rağmen başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinden çok sayıda turist beklentisi içine düşerken, Türk turizminin boykot kampanyaları ise hız kazandı.

Dün akşam saat 20.00’den itibaren sosyal medya siteleri Facebook ve Twitter üzerinden #boycottturkeytourism haştagı ile yeni bir kampanya başlatıldı. Kısa sürede binlerce kullanıcı Almanca, Fransızca, İngilizce, Flamanca, İspanyolca, İtalyanca ve İskandinavya ülkelerinde konuşulan dillerde “Savaşa ve diktatörlüğe hayır!”, “Stop Erdoğan” gibi sloganların yer aldığı afişler paylaştı.

Bu yıl Türkiye’ye turizm amaçlı seyahat edecekleri yeniden düşünmeye sevk etmeyi amaçlayan kampanyalara destek veren sosyal medya kullanıcıları “Türkiye’de yapacağınız tatilin geliriyle Kürt çocukları ölecek” görüşünde birleştiler.

İşte sosyal medya kullanıcılarının boykot kampanyası için yaptığı paylaşımlardan öne çıkanları:

- “Türk turizmi için bir cent bile vermeyin, Kürt halkıyla dayanışma içinde olun.”

-  “Turizm Türk devletinin en önemli gelir kaynaklarından birisi ve bu paralar silahlanma yani insanlığa karşı suçlar için harcanıyor.”

- “Türkiye’de devlet işkence yaparken, yıkarken ve katliamlar yaparken siz de tatil mi yapmayı düşünüyorsunuz? Bu suçlara ortak olmayın ve Türkiye tatil ülkeleri listesinden çıkartın.”

- “Türkiye’de tatil yapıp Erdoğan rejimine para mı kazandıracaksınız? Böyle yaparsınız o zaman siz de Efrîn’in yıkılmasına ve Kürt çocuklarının öldürülmesine destek vermiş olursunuz.”

- “Son yıllarda Erdoğan’ın tehditleri ardından Fransa, Almanya ve Belçika’da terör saldırıları gerçekleşti, yoksa bunları unuttunuz mu?”

- (Alman başbakanı Merkel ile fotoğrafıyla) “Siyasetçilerinize nasıl yapılması gerektiğini göstermek istiyorsan Türk turizmini boykot et.”