Bordeaux’da açlık grevi eylemi coşkuyla sürüyor

Bordeaux kentinde coşkulu bir şekilde düzenlenen açlık grevinin üçüncü gününde eylemciler, kendilerini ziyaret eden gruplarla birlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ve direnişte olan tutsaklara kartpostal gönderdi.

Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) ve Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) öncülüğünde, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde mutlak tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun çözümü talebiyle Türkiye ve Bakurê Kurdistan hapishanelerindeki tutsakların 90 gündür sürdürdüğü açlık grevi ile dayanışmak amacıyla Bordeaux Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde başlattığı açlık grevi eylemi 3’üncü gününde çeşitli aktivitelerle sürdü.

Büyük moralle eylemlerini devam ettiren aktivistleri, gün içerisinde Kurdistanlıların yanı sıra Alevi Kültür Merkezi, Fransız birçok sosyalist örgüt ve işçi sendikaları temsilcisi ziyaret etti.

Gün içerisinde ziyaretçilerle birlikte halay çekip şarkılar söyleyen eylemciler, daha sonra eylemlerinin amacını anlatan çok sayıda bildiriyi alanlarda dağıttı.

Eylemciler, ayrıca 25 yıldır tecrit, işkence ve soykırım sisteminde tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yanı sıra 3 aydır direnişte olan siyasi tutsaklara yazdıkları kartpostalları posta kutusuna attı.

Açlık grevi eylemini Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi parçalamak, özgürlüğünü sağlamak ve direnişteki tutsaklara destek olmak amacıyla gerçekleştirdiklerini ifade eden eylemciler, “Avrupa’da yaşayan yurtsever halkımızın ve dostlarımızın da bu eylemi sahiplenip katılmalarını bekliyoruz” dedi.