Bonn ve Essen'de Öcalan'ın doğum günü kutlandı

Almanya'nın Bonn ve Essen kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle etkinlikler düzenlendi.

Almanya'nın Bonn kentinde de Kürtler ve dostları Öcalan'ın doğum günü için etkinlik düzenledi.

Friedenplatz'da yapılan kutlamanın organizesini, Alman ve Kürtlerin oluşturduğu, Bonn-Kürdistan Dayanışma Komitesi (Bonn Solidaritätkomitéé Kürdistan) üstlendi.

Öcalan'ın posterleri ile donatılan alanda açılış konuşmasını yapan Bonn Halk Meclisi Eş Başkanı yaptı.

Etkinliğe Efrîn başta olmak üzere Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nde şehit olanların aileleri de katıldı. Aileler adına yapılan konuşmalarda, "Bu uğurda çok ağır bedeller verildi ancak Kürt halkı her zamankinden daha fazla özgürlüğe yakındır, bunun yaratıcısı, örgütleyicisi Başkan Apo'yu selamlıyoruz. O bizim için çok değerli, Kürt halkı ona sahip çıkmalıdır. Önderliğimiz özgür olmalıdır. Bunun için daha yoğun çalışmalıyız" denildi.

PYD Bon Temsilcisi Celal Efrîn ise "Efrîn'i sahiplenmek aynı zamanda Önderliği sahiplenmektir. Önderliği sahiplenmek de Efrîn'i sahiplenmektir" dedi.

Bonn Solidaritätkomitéé Kürdistan adına da Holger Delikte konuştu. Delikte, ''Öcalan'ı sahiplenmek doğayı, kadını ve barışı sahiplenmektir'' dedi.

ESSEN

Almanya'nın Essen kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlandı.

Berivan Şengal Kadın Meclisi'nin organize ettiği doğum günü saygı duruşu ile başladı. Şiir dinletisi ve Öcalan'ı anlatan bir sinevizyon gösteriminin yapıldığı etkinlikte, seminer de düzenlendi.