Bonn, Koblenz ve Charleroi'da 'Efrîn' eylemleri

Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırıları, Avrupa’nın bir çok kentinde protesto edilmeye devam ediyor. Almanya’nın Bonn ve Koblenz kentleri ile Belçika’nın Charleroi kentinde eylemler var.

Almanya'nın Bonn kentindeki eylem BM temsilciliği önünde gerçekleşti. Eylemi, PYD-Bonn ve DKTM'nin de aralarında bulunduğu Efrîn İnisiyatifi organize etti. Eyleme Bonn, Troisdorf, Meckenheim ve Euskirschen'den yüzlerce kişi katıldı. Eylemciler, BM’yi görevini yapmaya ve Efrîn’deki işgale karşı durmaya çağırdı.

Meckenheim Halk Meclisi Eşbaşkanı yaptığı konuşmada, Kürt halkının süper güçler ile bölge devletlerinin çıkarlarına kurban edilmeye çalışıldığını söyledi. Halk Meclisi, Rusya’nın Türk savaş uçaklarına Suriye hava sahasını açmasına da sert tepki gösterdi.

Bonn Gençlik Hareketi temsilcisi de, "Efrîn'de 20 günü aşkındır, en güçlü silahlara karşı sadece inançları ve özgüçleri ile direnen Efrinlileri selamlıyorum” dedi.

Devletlerin gözünün önünde saldırgan ve işgalci Türk Devleti'nin Kürt Halkı'na soykırım uyguladığını belirten temsilci, bunu sert bir dille kınadı .

"Dün Kobani, bugün Efrîn", "Bijî Berxwedana Efrînê" ve "Katil Erdoğan" sloganlarının atıldığı eylemde büyük boyutlu bir Rojava bayrağının yanısıra döviz ve pankartlar da taşındı.

Koblenz kent merkezinde de aynı amaçla bir protesto eylemi gerçekleşti. Kürt, Türk ve Alman organizasyonların kurduğu International Merkez'in organize ettiği eyleme yüzlerce kişi katıldı.

Eylemde Türk devletinin yanısıra ,Türkiye ile hareket eden Rusya ve sessiz kalan Batı devletleri kınandı.

Beliçika’nın Charleroi kentinde ise Efrîn ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için başlatılan uzun yürüyüş ikinci gününde devam etti. Üç gün olarak planlanan eylemde bu Cumartesi Wavre kentlerine kadar yürünecek. Yürüyüş Pazar günü Evere kentinde bir mitingle sonuçlandırılacak.