Bochum Üniversitesi'nde Demokratik Konfederalizm paneli

Bochum Üniversitesi'nde Demokratik Konfederalizm ve Kürt Halk Önderi Öcalan'ın Ortadoğu'daki rolü konulu panel düzenledi.

Almanya'da Bochum Ruhr üniversitesinin her yıl düzenlediği "Eleştirel bilimler haftası" çerçevesinde Abdullah Öcalan ve Demokratik Konfederalizm projesi tanıtıldı. YXK tarafından düzenlenen "Demokratik Konfederalizm ve Abdullah Öcalan'ın Ortadoğu'daki rolü" konulu panel Ruhr Üniversitesi öğrencilerinden yoğun ilgi gördü. Panelde Öcalan'ın hayatı, Kürdistan Özgürlük Hareketi'nin tarihi ve Demokratik Konfederalizm anlatıldı.

ÖCALAN'IN FİKİRLERİ ORTADOĞU HALKLARINA UMUT OLDU

Öcalan'ın fikirlerinin bugün Kuzey Suriye Federasyonu şahsında Ortadoğu halklarına bir umut kaynağı olduğu belirtilen panelde, Öcalan'ın paradigmasının Kapitalist moderniteye karşı kurtuluş olduğu vurgulandı. Demokratik Uygarlık, Demokratik Modernite, Demokratik Ulus ve Demokratik konfederalizm kavramlarının da tartışıldığı panel soru-cevap bölümü ile devam etti.

Panelde aynı zamanda Alman devletinin Öcalan'ın fikirlerinden korktuğu, bunun için posterlerini yasaklayıp, hakkında yapılan panelleri engellediğine dikkat çekildi. Son olarak Hannover Leibniz üniversitesinde YXK tarafından düzenlenen "Öcalan kimdir" paneline polis saldırısı olmuştu. Saldırının ardından panel yasaklanmıştı.