BM önünde 28. ay: Saldırılara karşı direnişle cevap olacağız

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Cenevre BM Ofisi önünde bir araya gelen kitle, Amed merkezli gözaltılara direnişle cevap verilmesi çağrısı yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle 25 Ocak 2021'den bu yana Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde oturma eylemi sürüyor. İsviçre'nin Cenevre kentinde BM Ofisi'nin bulunduğu Nations meydanında açılan çadır etrafında her çarşamba düzenlenen oturma eyleminde Türkiye ve Kurdistan kentlerinde Amed merkezli düzenlenen gözaltılar protesto edildi. 

‘DİRENİŞLE CEVAP OLACAĞIZ’

 “Dem dema azadiyê ye” hamlesi temelinde düzenlenen oturma eyleminde konuşan Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Mehmet Latif Çelebi, iki yılı aşkın süredir Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi protesto etmek için eylemlerini sürdürdüklerini dile getirdi. Amed merkezli siyasi soykırım operasyonlarına da tepki gösteren Çelebi, “Kürt avukat, gazeteci, sanatçı ve siyasetçilere yönelik gözaltı operasyonlarının temelinde seçimi kaybetme korkusu yatmaktadır. Bu saldırıların AKP-MHP faşist bloğunun son çırpınışı olduğunu çok iyi bilmekteyiz. Faşist blok gideceğini anladığı için bu saldırılarını genişleterek sürdürürken bizler de tüm hazırlığımızla bu saldırılara karşı direniş göstererek cevap olacağız” ifadelerini kullandı. 

MÜCADELE ÇAĞRISI 

"Faşist iktidar zayıfladığını görüyor ve bunun için Kürtlere saldırılarını artırarak sürdürüyor. Faşist bloğun iktidarlığına son verecek güç Kürt hareketidir” diyen Çelebi, her alanda mücadeleyi yükseltme çağrısını yinelerken, seçim çalışmalarına katılım çağrısı yaptı. 

Açıklama sonrası oturma eylemine geçen halk, uzun süre “Dem dema azadiyê ye” hamlesini sahiplenen sloganlar attı.