BM önündeki açlık grevini TJK-E devraldı

BM önünde 19 Mart’tan itibaren dönüşümlü olarak devam ettirilen açlık grevini Avrupa Kürt Kadın Hareketi devraldı. Yaptıkları bir açıklama ile açlık grevini kadınlara devreden PYD’liler, BM’ye Efrîn halkının taleplerine yanıtsız kalmama çağrısı yaptı.

19 Mart’ta HDP milletvekilleri ve belediye eş başkanları öncülüğünde Efrîn için Birlemiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi önünde başlatılan açlık grevini, 29 Mart’ta devralan PYD grubu 5 günlük açlık grevini bugün sonlandırdı. Yaptıkları bir açıklama ile açlık grevini Avrupa Kürt Kadın Hareketine (TJK-E) devreden PYD’liler, “İşgalciler Efrîn’i terk edinceye kadar alanları bırakmayacağız” mesajı verdi.

DERİK: EFRİN ÜZERİNDEKİ KOMPLOYU BOŞA ÇIKARACAĞIZ

Açıklamada ilk olarak söz alan PYD Avrupa Sözcüsü Zozan Derik, “İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Efrîn’i terk edinceye kadar her alanda direnişimiz devam edecek” diyerek konuşmasına başladı. BM önündeki açlık grevi nöbetini Avrupa Kadın Hareketine devrettiklerini ifade eden Derik, “BM ve uluslararası güçlerin sessizliğini kırıncaya kadar eylemde olacağız. Bu süreçte herkes alanlarda olmalı. Efrîn üzerinde uluslararası bir komplo uygulanıyor. Bu komployu boşa çıkarmak için direnişten başka seçeneğimiz yok. Her nerde bir eylem ve etkinlik varsa orada olup Efrîn için sesimizi yükseltmeliyiz” dedi.

ALİ OMAR: İŞGAL SÜRDÜKÇE DİRENİŞTE SÜRECEK

Derik’in ardından söz alan PYD İsviçre temsilcilerinden Ali Omar de “İşgal devam ettikçe direnişte devam edecektir” diyerek konuşmaya başladı. “İşgalciler bugüne kadar hiçbir zaman kimseye ne özgür bir ülke nede özgür bir ülke yaratmamıştır” diyen Omar, şöyle devam etti: “Bundan kaynaklı ülkemiz üzerindeki işgal saldırıları oldukça bizlerde her gün direnişimizi biraz daha yükselteceğiz. Bugün buradaki direnişimiz kadın arkadaşlarımıza devrediyoruz ama biz alanlarda olmaya devam edeceğiz.”

ZİLAN SERHAT: BİZİM İÇİN HER YER EFRİN HER YER DİRENİŞ!

PYD adına yapılan konuşmaların ardından açlık grevini devralan TJK-E adına ise Zilan Serhat bir konuşma yaptı. Çağın direnişi selamlayarak ve Efrîn’de yaşamını yitirenleri anarak konuşmasına başlayan Serhat, 15 günden beridir BM önünde süren açlık grevini bugün itibariyle devraldıklarını söyleyen Serhat, “Yarın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü, bir anlamda Kürt kadınlarının doğuşunun günüdür. Yarın bu anlamlı günde güçlü bir şekilde eylemimize start vereceğiz. Kadınlar olarak burada ortaya koyacağımız direnişle BM ve uluslararası güçlerin harekete geçmesini talep edeceğiz. Biz kadınlar için her yer Efrîn her yer direniş. Bu ruhla direneceğiz ve Efrîn’i özgürleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardında PYD’liler hep bir ağızdan attıkları “Her yer Efrîn, her yer direniş” sloganı ile 5 günlük açlık grevini sonlandırdı.