Bern'de işgalci Türk devleti protesto edildi-YENİLENDİ

Türk devletinin Efrîn işgali İsviçre'nin Bern şehrin'de yapılan bir yürüyüşle protesto edildi. Eylemden sonra dağılan kitleye polis saldırdı ve 250 kişiyi gözaltına aldı.

Efrîn-Rojava Direniş Platformu tarafından İsviçre'nin Bern kentinde gerçekleştirilen yürüyüşle Türk devleti ve çetelerinin Efrîn'e dönük işgali ve sivil katliamları protesto edildi.

Reithalle alanında bir araya gelen bini aşkın Kürdistanlı ve dostları, buradan merkez tren istasyonuna bir yürüyüş gerçekleştirdi. Efrîn direnişinde yaşamını yitirenlerin fotoğrafları duvarlara yapıştırılıp, yazılama yapılırken hazırlanan pankartlar da  kent merkezinin cadde, sokaklarının yüksek yerlerine asıldı.

Sık sık "İşgalci Türk devleti Efrîn'den defol", "Türkiye ile silah satışlarını durdurun", "NATO destekliyor, Türkiye Kürtleri katlediyor" sloganları atan kitle Parlamento binasına kadar yürüyüşe yaptı. Eylem yine sloganlar eşliğinde sona erdi.

Eylemciler İsviçre Federal Parlamentosu önünde polis tarafından engellendi. Dağılan kitleye polis saldırdı ve 250 kişi gözaltına alındı. Kitle karakol önünde gözaltına alınanların serbest bırakılması talebiyle Bern Merkez Karakakolu eylem yapıyor.