Bern’de işgal saldırıları protesto edildi

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Kuzey Suriye’ye yönelik sürdürdüğü işgal saldırılarına karşı İsviçre’de yaşayan Kürdistanlılar ve dostları bugün de eylemdeydi.

İsviçre’nin başkenti Bern’de gelen yüzlerce kişinin katılımı ile bir yürüyüş ve miting düzenlendi.

İsviçre Rojava ile Dayanışma Platformu öncülüğünde Schützenmatte’de “Faşist Türk devletinin Rojava’daki işgalini ve Kürt katliamlarını durdurun” pankartı ile yürüyüşe geçen eylemciler sık sık “Rojava yalnız değildir”, “Rojava’da sizin silahlarınız, sizin bombalarınız Kürtleri katlediyor”, “İşgalci Türkiye Kürdistan’dan defol” sloganlarını attı.

“Rojava’da Kürtler, enternasyonalistler, Rojava’da halklar işgale karşı direniyor”, “Türk devletinin işgaline karşı Rojava’da halkların direnişi kazanacak”, “Rojava’da siviller katlediliyor” yazılı pankart ve dövizlerin taşındığı yürüyüşün ardından Bundeshausplatz’daki Ulusal Parlamento önünde bir miting gerçekleştirildi.

CDK-İsviçre Eşbaşkanı Ali Şimşek, KCDK-E adına Demir Çelik, PYD İsviçre’den Ömer Abbas birer konuşma yaptı.

Hiçbir uluslararası hukuk kuralıyla bağdaşmayan barbar ve katliamcı Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarına karşı başta İsviçre devleti olmak üzere Avrupa devletlerinin net tavır almaları gerektiğine dikkat çekilen konuşmalarda “Dün Kobanê’de DAİŞ barbarlığı nasıl bertaraf edildi ise bugün Rojava’da işgalci Türk devleti de yenilecektir. Kimsesinin kuşkusu olmasın Rojava’da mazlum Kürt halkının direnişi kazanacaktır” denildi.

19 Ekim Cumartesi günü saat 14’te Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi önünde gerçekleştirilecek olan mitinge katılım çağrısıyla eylem sonlandırıldı.

TCŞ VE İSVİÇRELİ GENÇLERDEN YÜRÜYÜŞ

Eylem sonrası Tevgera Ciwanên Şoreşger ile İsviçreli alternatif örgütlere mensup aktivistlerin inisiyatifinde merkez tren istasyonuna doğru bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yolu uzun süre trafiğe kapatarak oturma eylemi yapan gençler eylemlerini merkez tren istasyonu içinde devam ettirdi.

AKP / MHP faşizminin işgal saldırılarına karşı uzun süre slogan atan gençler eylemlerini daha sonra sonlandırdı.